SAOPŠTENJE VLADE SRBIJE "Primorani smo da reagujuemo na netačno izveštavanje televizije N1"
Foto: EPA

Uvereni smo da su novinari i urednici televizije N1 veoma dobro upoznati sa procedurama formiranja svakog privremenog organa, a u slučaju nedovoljnog poznavanja materije, mogli su zatražiti informacije od resornog ministarstva.

Verujemo da ipak nije reč o neznanju nego o svesnoj nameri da se javnost obmanjuje, jer da je samo neznanje sigurno bi N1 objavila na isti način ekskluzivnu vest i da je Vlada Srbije imenovala i Dobricu Veselinovića za člana privremenog organa u Beogradu. I u slučaju Dobrice Veselinovića i u slučaju Milutina Jeličića o njihovom imenovanju je odlučivala isključivo lokalna samouprava. 

U svetlu nedavnih medijskih izveštaja i interpretacija, želimo da razjasnimo da Vlada Srbije ne može imati uticaj na odluke o tome koga odborničke grupe predlažu za članove privremenog organa. Prema zakonskim okvirima, odluka o imenovanju članova privremenog organa je u nadležnosti lokalne samouprave, konkretno odborničkih grupa koje predlažu kandidate za ovu poziciju.

Vlada Srbije je zakonom obavezana da mora da vodi računa o političkom i nacionalnom sastavu raspuštene skupštine jedinice lokalne samouprave i prihvati predlog koji dobije od lokalne samouprave. Milutina Jeličića je predložila druga najveća odbornička grupa u Opštini Brus, a Dobricu Veselinovića je predložila njegova odbornička grupa u Beogradu.

Smatramo da je od suštinske važnosti da građani imaju tačne i proverene informacije, što u ovom slučaju nije bilo tako. Apelujemo na sve medijske kuće da pružaju tačne i nepristrasne informacije, u duhu profesionalnog izveštavanja i u interesu javnosti.

BONUS VIDEO

@alo_portal Građani odusevljeni gromkim aplauzom ispraćaju predsednika Aleksandra Vučića #alo #alodnevnenovine #alonovine #aleksandarvucic #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Dragana

02.11.2023 11:16

I treba reagovati,N1 iznosi laži u javnosti i neosnovano napada našu vlast,ovo je suludo.

Ena

02.11.2023 11:21

Svakodnevne laži tajkunskih medija se nastavljaju. Ali to su već videli svi građani.

Aleks

02.11.2023 11:28

N1 uvek iznosi lazi i konstsntno se sluzi manipulacijom gradjana sa jednim i jedinim ciljem, da ulepsa ruznu sliku opozicije. Ali kad je slika ruzna, ona je ruzna, ne moze se tu nista ispraviti. Kad je neko dno, onda je dno, ne moze biti suprotno.

Vlada

02.11.2023 11:28

Ako Vlada RS bude reagovala na svaku laž Šolakovih medija, onda će samo time da se bavi.

Ivanka

02.11.2023 12:17

Tajkuni svakodnevno plasiraju lazi na to smo vec svi navikli!

Ivan

02.11.2023 12:18

Treba reagovati na njihove lazi, ali oni nece prestati jer navikli da to rade!