Husein Memić u ringu
Foto: Alo/Alo!

Bali-beg mnogo voli Srbiju, rekao je da će sa zadovoljstvom ponovo doći u Srbiju, kaže ministar turizma Husein Memić.

Gostujući u našoj emisiji „U ringu“, ministar je rekao da ima kontakt sa poznatim glumcem iz turskih serija, te da njegov ponovni dolazak u našu zemlju može da bude sjajna promocija Srbije.

Husein Memić

Foto: Alo!

 

- Ima ta anegdota, kad je Bali-beg dolazio u Srbiju, sleteo je u Prištinu. Po izlasku iz aviona, rekao je da mu je drago što je u Srbiji, na najlepšoj teritoriji, a Albanci, snimatelji koji su bili na aerodromu, na te reči su odmah okrenuli kamere i prekinuli snimanje. Treba nam samo povod. To može da bude jako dobra promocija Srbije, s obzirom na to da su Turci na prvom mestu kada je reč o stranim turistima koji posećuju Srbiju - naveo je ministar.

U emisiji je odgovorio i na pitanje ko je bolji pevač, njegov stranački šef Rasim Ljajić ili ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić:

- Pa, Dačić. Njegov glas je kao malo školovaniji, ima veliki repertoar, slušao sam ga nekoliko puta. Rasim lepo peva, on više voli sevdalinke i više se bavi komponovanjem, pisanjem pesama. 

Husein Memić

Foto: Alo!

 

 

Govoreći o privatnom životu, Memić je ispričao da potiče iz radničke porodice, te da je odrastao tokom devedesetih, kada se malo toga imalo:

- Detinjstvo sam proveo u redovima, čekajući da uzmem hleb i mleko. Imali smo jednu jaknu za sezonu i jedne patike. Kad dobijem nove patike, držao sam ih pored kreveta, da ih odmah ujutru vidim kad se probudim.

Ipak, sve to ga nije omelo da kroz život ide pravim putem, da završi školu i fakultet. Njegov potencijal prepoznao je Rasim Ljajić, koji ga je predložio za ministarsku funkciju. Pored obaveza u Vladi, Memić se bavi humanitarnim radom, pomaže porodicama koje imaju bolesnu decu. Empatiju prema onima koji su u problemima pokazao je i 2014, kada mu učešće u Vladi nije bilo ni na kraj pameti. Tada je organizovao prijatelje, te su zajedno otišli u Obrenovac i Šabac da pomognu građanima koji su bili na mukama zbog poplava.

Da li bi sina poslao na služenje vojnog roka i kako se snašao u našem izazovu, koliko je zgibova mogao da uradi, možete pogledati u emisiji „U ringu“, koja se emituje svakog petka na Alo! Jutjub kanalu u 20 sati.  

 

Ni Turci ni Rusi, samo Srbija

Ministar ističe da Srbi i muslimani moraju zajednički da očuvaju vrednosti koje ih krase, te da se usprotive stranim uplivima i uticajima koji prete da naruše te vrednosti.

- Mi muslimani nemamo nikog bližeg od Srba: nama nisu bliži građani Republike Turske, niti su Srbima bliži građani Republike Rusije. Svaki dan živimo jedni sa drugima. Ko će više da voli ovu zemlju od nas koji živimo u njoj? U Srbiji živim, tu su mi se rodila deca, zato želim da Srbija bude najlepša na svetu - poručio je ministar.    

 

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading