ljubomir
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Vlasnik i urednik opskurnog internet portala „Slavija Info“ Ljubomir Stefanović zvani „Ljuba Slavija“, koji, u želji da se javnosti predstavi kao „objektivni“ kritičar srpskih vlasti, ovih dana izvodi svojevrsni ideološki „salto mortale“, prelazeći svetlosnom brzinom put od ubeđenog desničara proruske provenijencije do eksponenta prozapadne i pro-NATO opozicije, proteklih godina je ispoljavao priličnu sklonost ka nasilničkom ponašanju i spremnost na izvršenje različitih krivičnih dela.

Tako je 2011. godine osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana i četiri meseca zbog krivičnog dela razbojništva, a budući da je marta 2007. godine, zajedno sa dvojicom saizvršilaca, naoružan nožem „skakavcem“ i maskiran tzv. fantomkom, na jednom od stajališta GSP na području Voždovca utrčao u autobus i, uz pretnju fizičkom silom, iznudio novac od vozača i konduktera.

Da je reč o osobi nepopravljivo sklonoj ka bezobzirnom i nasilničkom ponašanju ponovo je pokazao 2010. godine, kada je, nasilno vozeći privatni automobil, izazvao saobraćajnu nesreću, takođe na Voždovcu, kojom prilikom su povređene dve osobe. Stefanović je po tom osnovu 2014. godine osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci, uslovno na dve godine. Podsećamo i da je protiv njega 2018. godine podneta još jedna krivična prijava za nasilničko ponašanje, jer je, nakon incidenta u saobraćaju, fizički nasrnuo na mlađu žensku osobu.

Premda je i ranije bilo slučajeva da pojedini opskurni likovi, skloni različitim oblicima nasilja, zauzimaju istaknuta mesta u redovima ovdašnje prozapadne i pro-NATO opozicije, slučaj Stefanovića je, može se slobodno reći, do sada nezabeležen, te će sasvim sigurno kod građana pokrenuti opravdano i logično pitanje - kuda zapravo plovi opozicioni brod sa kadrovima kao što je „Ljuba Slavija“?

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading