Velimir Velja Ilić
Alo!/Marko Metlaš
Velimir Velja Ilić

Alo!/Marko Metlaš

Velimir Velja Ilić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Nakon najnovijeg antisrpskog nastupa žene koja je po mnogima glavni krivac za bombardovanje Srbije 1999. i za sve strahote koje su se dešavale našem narodu na KiM, zapitali su se neki da li bi sve bilo drugačije da se sa njom pre dvadesetak godina umesto lidera Albanaca Hašima Tačija „zbližio“ Velja Ilić, šef Nove Srbije, koji je u to vreme bio na važnim pozicijama.

- Ne bi ova baba ovako opet nasrnula na Srbiju da je onda nagno Velja. On nije hteo da se žrtvuje za Srbiju, ali zato Tači jeste i eto doživotno će biti na strani Albanaca, a protiv srpskih interesa - jedan je od komentara na društvenim mrežama na njene nove izjave.

Medlin Olbrajt

EPA/Michael Reynolds

Medlin Olbrajt, Foto: EPA/Michael Reynolds

Velja, u razgovoru za „Alo!“, nije skrivao da je on Olbrajtovoj nekada, kako kaže, bio simpatičan i da su obavljali dosta kvalitetnih razgovora. Ali kao što ne umeju ni sada, zaključio je, Srbi ni tada jednostavno nisu znali da se izbore za svoje interese. Smešna mu je priča o žrtvovanju Tačija za albanske interese, ali ima tu nečega...

- Jednom prilikom ona je pitala kako je u Srbiji, a ja sam rekao - katastrofa. Ništa nemamo. Nemamo gorivo, naftu, putevi su nam razrušeni od tenkova, mostovi srušeni. Nemamo sredstava. Olbrajtova je bila iznenađena, pa me je pitala da ostanem da porazgovaramo nasamo, a posle je organizovala da nam se dostavi novac i gorivo - prisetio se Ilić, navodeći da je ona dosta dobro govori srpski.

- Kada smo Koštunica i ja vodili državnu politiku, i pričali sa njom, ona je bila manja od makovog zrna, nije pretila niti govorila ovako kako sada govori, naprotiv, vrlo korektna je bila... E onda je češće kod nje počeo da dolazi Tači i ostala ekipa, sećam se da sam kada sam ga ja prvi put video umro od smeha. Izgledao je kao neviđena seljačina, nosio je „versaći“ odelo koje je iskombinovao sa plavim pletenim džemperom. Nismo mi Srbi umeli tada da iskoristimo ni nju ni neke druge važne ljude i zato smo prošli kako smo prošli. Uvek smo lutali i još lutamo - zaključio je razočarano Ilić.

Lider SRS-a Vojislav Šešelj podseća da su u Vladi Srbije 1999. skupljali novac da se Olbrajtovoj kupi neka skupocena ogrlica kako bi je odobrovoljili da agituje za srpske interese, protiv čega se on bunio.

Vojislav Šešelj ponovo optužio Đinđićeve ministre

Vladimir Marković,Alo

Vojislav Šešelj ponovo optužio Đinđićeve ministre, Foto: Vladimir Marković,Alo

- Da je Velja spavao sam njom mislim da bi on umro. Fizički napor te jedne noći on bi nekako i izdržao, ali bi umro od sramote kada bi se vratio u svoje selo nakon takvog podviga. Posle bi mu govorili kada si mogao Olbrajtovu, možeš i krmaču... - u svom stilu rekao je Šešelj.

PROČITAJTE JOŠ: