CIA AKTIVIRALA AGENTE-SPAVAČE DA PRAVE HAOS PO RUSIJI? Objašnjenje dešavanja duboko iza prvih linija fronta
Printscreen

Serija najnovijih „incidenata“ koja se desila u Rusiji, od požara i eksplozija u kasarnama i na vojnim aerodromima, pa sve do eksplozija na gasovodima i u naftnim postrojenjima, veoma lako bi mogla da bude delo aktiviranih „spavača“, izjavio je bivši američki specijalac i sadašnji vojni analitičar Džek Marfi.

„CIA koristi obaveštajne službe evropskih NATO saveznika za tajnu kampanju sabotaže u Rusiji“, naslov je teksta koji je Marfi objavio na svom blogu, a u kome navodi da su od početka rata u Ukrajini „aktivirani mnogi agenti spavači“, koje je Zapad godinama slao i vrbovao u Rusiji.

Marfi, doduše, nije želeo da navodi konkretne primere, ali je interesantno da se u Rusiji od početka sukoba u Ukrajini desila čitava serija sumnjivih incidenata na vitalnoj civilnoj infrastrukturi. Na meti su, između ostalog, bili železnički mostovi, skladišta goriva i elektrane, kao i gasovodi. Objašnjenje izbora ovih meta je da su mostovi od najveće važnosti za transport ruske vojne opreme, kao i skladišta goriva iz kojih se vojska snabdeva, dok bi sabotaža elektrana trebalo da izazove pad morala kod civilnog stanovništva i poljulja poverenje u vojsku i državu.

Marfi, štaviše, smatra da će ova kampanja postati još intenzivnija.

- Pošto treba da pošaljemo još jači signal Putinu, možda ćete videti operacije u Moskvi i drugim ključnim gradovima - zaključio je on.

I drugi vojni i obaveštajni analitičari smatraju da je ovaj scenario realan, te da se u taj posao nije upustila samo CIA, već i ukrajinske, kao i obaveštajne službe nekih drugih zemalja. Osnovni cilj nije da se izazove panika među stanovništvom, pošto je za tako nešto potrebno izazvati veliki incident koji bi bilo teško sakriti, odnosno koji bi ruske službe mogle da otkriju i spreče, već čitavu seriju manjih kojima je teško ući u trag.

Medvedev: U 2023. raspad EU i građanski rat u Americi

Bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev objavio je na Tviteru listu događaja za koje očekuje da će se desiti u narednoj godini.

- U novogodišnjoj noći svi se bave predviđanjima. Mnogi dolaze sa futurističkim hipotezama, kao da se takmiče ko će izdvojiti najluđe, pa čak i najapsurdnije. Evo našeg skromnog doprinosa šta se može dogoditi 2023. godine: 1. Povećanje cena nafte na 150 dolara po barelu i gasa na 5.000 dolara za 1.000  kubika; 2. Povratak Ujedinjenog Kraljevstva u EU; 3. Raspad EU i ukidanje evra; 4. Zauzimanje zapadnih regija bivše Ukrajine od strane Poljske i Mađarske; 5. Stvaranje Četvrtog Rajha na temelju Nemačke i satelita koji su joj se pridružili (Poljska, baltičke zemlje, Češka, Slovačka, Rumunija, Kijevska republika i drugi otpadnici); 6. Rat između Francuske i Četvrtog Rajha; 7. Odvajanje Severne Irske od Ujedinjenog Kraljevstva i ujedinjenje sa Republikom Irskom; 8. Američki građanski rat, odvajanje Kalifornije i Teksasa. Stvaranje zajedničke države Teksasa i Meksika. Pobeda Ilona Maska na predsedničkim izborima u nekim od država koje su nakon građanskog rata dodeljene republikancima; 9. Najveće berze i finansijske aktivnosti napustiće SAD i Evropu i preseliti se u Aziju; 10. Kolaps finansijskog sistema Breton Vudsa, MMF-a i Svetske banke. Odbacivanje evra i dolara kao svetskih rezervnih valuta. Povratak zlatnog standarda. Prelaz na aktivno korišćenje digitalnih valuta - napisao je Medvedev svoj spisak želja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading