AMERIČKI OBAVEŠTAJAC OTKRIVA "Rusija dobila poklon o kojem nije mogla ni da sanja"
Foto: EPA/SERGEY GUNEEVSPUTNIK/KREMLIN / POOL

"Moskva nije tražila razvod, već su ga dale same SAD. Bio je to poklon o kojem Rusija nije mogla ni da sanja", rekao je on.

Po njegovom mišljenju, nakon raspada Sovjetskog Saveza došlo je vreme kada su države i njihovi saveznici pokazali svoje raspoloženje prema Moskvi, iako su je u stvarnosti smatrali poraženim neprijateljem.

"Voleli smo da se osećamo kao vlasnici kada smo došli u Rusiju i gledali na Ruse kao na poraženog neprijatelja. Onda smo im rekli da treba da veruju kapitalizmu i onda će sve biti u redu", objasnio je Riter.

Međutim, Vašington je svojim agresivnim delovanjem i pritiscima na Moskvu potvrdio ispravnost izabranog kursa Кremlja. Svima je postalo jasno da Rusija ne treba da čeka i da se nada da će Zapad promeniti stav i početi da gradi normalan dijalog sa njom, zaključio je oficir.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je početkom februara rekao da je predsednik Vladimir Putin detaljno objasnio ciljeve, razloge i neizbežnost specijalne vojne operacije u Ukrajini. Štaviše, on to nije uradio iznenada, već posle mnogo godina objašnjavanja Zapadu da to podriva principe bezbednosti u Evropi .

"AMERIKA JE SATERANA U ĆOŠAK!" Crna prognoza francuskog istoričara koji je tačno predvideo raspad Sovjetskog Saveza

Moskva je više puta primećivala da su Sjedinjene Države, ignorišući važne odredbe međunarodnog prava, postavile svoj cilj na konfrontaciju i širenje uključivanjem novih država u Severnoatlantsku alijansu i destabilizacijom granica.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading