Vladimir Putin i Kim Džong-Un
Foto: AP/Foto:AP

Kim i predsednik Rusije Vladimir Putin sastali su se danas na kosmodromu Vostočni kod grada Ciolkovski u Amurskoj oblasti na Dalekom istoku. Razgovor dvojice lidera trajao je više od sat vremena, preneo je CNN.

Nakon toga se očekuje državni banket, a kako je podelila ruska državna agencija Rusija 1, na meniju će se naći sledeća jela:

Vladimir Putin i Kim Džong-Un

Foto:AP

 

 

- Salata sa pačetinom, smokvama i nektarinama

- Knedle sa kamčatskim krabama

- Riblja čorba od amura

- Šerbet od pasjeg trna

- Jesetra sa pečurkama i krompirima

- Mramorni goveđi antrikot sa zapečenim povrćem

- Brusnice iz tajge sa pinjolima i kondenovanim mlekom

Ovo je druga državna večera koju Rusija održava za Kima, nakon državnog prijema u njegovu čast tokom posete severnokorejskog lidera Vladivostoku 2019.

Vladimir Putin i Kim Džong-Un

Foto:AP

 

 

Severnokorejski lider Kim Džong Un saopštio je danas na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da su odnosi sa Rusijom prvi prioritet za Severnu Koreju.

"Naše prijateljstvo ima duboke korene i sada su prvi prioritet naše zemlje odnosi sa Ruskom Federacijom", rekao je Kim Džong Un na sastanku sa Putinom na kosmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti, prenosi agencija RIA Novosti.

Kim je izjavio i da Pjongjang podržava sve odluke Moskve i da želi da dalje razvija bilateralne odnose.

"Želimo da dalje razvijamo odnose. Uvek smo podržavali i podržavamo sve odluke predsednika Putina i odluke ruske vlade", rekao je severnokorejski lider na sastanku sa Putinom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading