FARMER PRONAŠAO ZASTRAŠUJUĆU ZVER Verovalo se da je izumrla pre više od 100 godina
Foto: Shutterstock

Sumnje Pao Ling Caija su se pojavile kada je njegova živina počela misteriozno da nestaje na njegovoj farmi u Južnoj Australiji.

Otkrio je misterioznu zver i napravio nekoliko fotografija pre nego što je pobegla i odlučio je da kontaktira australijsku službu za nacionalne parkove i divlje životinje (NPVS) da postavi neke zamke.

„Očekivao sam da ću pronaći mačku, ali sam našao ovu ugroženu životinju“, otkrio je Cai za ABC South East SA.

"To je neverovatno. U početku nisam imao pojma šta je to."

Služba za zaštitu divljih životinja je u četvrtak pronašla retku vrstu unutar zamke i identifikovala je kao pegasti rep, poznat i kao tigar kuoll. Veruje se da je ostalo samo 14.000 od ugroženog pegavog kuoll-a u divljini, prema Australian Conservation Foundation.

Okružni rendžer NPVS Limestone Coast Ross Anderson rekao je za Newsveek: „Ovde se smatraju izumrli kao rezultat gubitka staništa, grabežljivaca i takmičenja sa stvarima kao što su mačke i lisice. Ne možemo biti sigurni odakle dolazi. Da li je to životinja koja još uvek postoji kao reliktna populacija? Da li je to nešto što je pobeglo iz zatočeništva? Ili je to samo usamljena životinja koja je imala zaista dugačak put. To može biti usamljeni rendžer koji je prešao veliku udaljenost, član reliktne populacije ili bekstvo iz zatočeništva.“

NPVS je od tada „postavio još zamki“ u nadi da će uhvatiti ili snimiti „više njih“. Dodao je: „Zamke koje smo postavili neće nauditi životinji. Međutim, ne bismo preporučili ljudima da pokušaju da ih zarobe ili da sami stupe u interakciju sa njima, ali kamere za trag su zaista dobar način za snimanje i praćenje bilo koje sumnje na kuoll populaciju ili aktivnost u lokalnom području.

 

@alo_portal Građani ispred Hrama pale sveće za stradale Srbe 🕯️ #alo #alodnevnenovine #hram #beograd #fypシ #zvecan ♬ original sound - Alo_portal

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading