Koala u australiji
Foto: Alo/Foto: Pixabay

Provalio je u rasadnik Istočne šume, u blizini Lismora u severnom Novom Južnom Velsu, i nahranio sebe sa hiljadama mladih biljaka eukaliptusa pre nego što su ga zaposleni zaustavili.

Pronađen je jednog jutra kako sedi na stubu, pospan od dobro uhranjenog blaženstva među ogoljenim granama.

Vlasnik rasadnika Hamfri Herington rekao je za BBC njuz: „Izgledao je kao da je sit. Izgledao je veoma zadovoljan sobom."

Dodao je: „Tog jutra je nedostajalo mnogo biljaka…Pretpostavljam da je tog dana sigurno pojeo veliku količinu hrane i bio je previše umoran da bi se vratio svom drvetu.“

Gospodin Herington je povio Kloda peškirom i odneo ga na drveće oko 300 metara od njegovog rasadnika. Međutim, nakon samo nekoliko dana, neustrašivi se ponovo usudio da se vrati.

Koala u australiji

Foto: Pixabay

 

Sada je zauzet izgradnjom ograde otporne na koale oko svojih sadnica.
Rasadnik se koristi za uzgoj novih biljaka koje će se kasnije koristiti za povećanje ugrožene populacije koala, tako da bi Klodu možda bilo dozvoljeno da uživa mnogo više da je imao malo više strpljenja.

Ali Hamfri, koji je priznao da je „malo impresioniran“ koalom, takođe je rekao za Bi-Bi-Si da ga je ponašanje pomalo zabrinulo.

Rekao je: „Ovde sam već 20-ak godina i ovo se zapravo nije dogodilo ranije i upitao „Da li je to nedostatak hrane?“

Australija je zvanično objavila da su koale ugrožena vrsta u februaru prošle godine, nakon što je već opadajuća populacija uništena požarima koji su trajali od leta 2019. do 2020. godine.

Australijska fondacija koala veruje da ih je u divljini ostalo manje od 60.000.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading