TURSKA RAZMATRA NOVU INVAZIJU Meta je dobro poznata
EPA

- Naš jedini cilj je da eliminišemo terorističke organizacije koji predstavljaju pretnju za Tursku. Kopnena operacija je jedna od opcija za otklanjanje ove pretnje, ali to nije jedina opcija koju razmatramo - rekao je turski zvaničnik, prenosi Rojters.

Ministar spoljnih poslova Turske Hakan Fidan najavio je u sredu da su legitimni vojni ciljevi infrastrukturni i energetski objekti u Iraku i Siriji koji su pod kontrolom, kako je naveo, odmetnika Radničke partije Kurdistana (PKK) i Jedinica za zaštitu naroda (YPG).    

- Savetujemo da se treća lica drže dalje od objekata pod kontrolom PKK i YPG. Odgovor naših oružanih snaga biće veoma precizan - istakao je Fidan. U nedelju, 1. oktobra, dvojica napadača izvela su bombaški napad ispred zgrade ministarstva unutrašnjih poslova u Ankari, kada su lakše povređena dvojica policajca.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading