BRITANCI O NOVOM PUTINOVOM ORUŽJU "Moćnije od atomske bombe"
Alo! Ilustracija /J.V.

Britansko izdanje piše, da Rusija razvija raketu opremljenu snažnim visokofrekventnim generatorom. Ovo oružje će omogućiti, da se neutrališe neprijatelj bez ispaljivanja ijednog metka.

„Alabuga“ je već nazvana „tajnim oružjem“. Veruje se, da će raketni sistem biti postavljen na najnovije ruske bespilotne letelice, i namenjen je odvraćanju neprijateljskih aviona. Ovaj sistem se takođe može koristiti za uništavanje bojevih glava raketa i komunikacione opreme u avionima.

Pored toga, „Alabuga“ će moći da blokira automatsko punjenje tenkova, detonira artiljerijske granate unutar tornja, i uništi neprijateljsko osoblje koje se krije pod zemljom na dubini do sto metara.

„Ruska elektromagnetna raketa je sposobna da onesposobi svu neprijateljsku elektroniku u radijusu od 3,5 kilometara“, piše „Dejli Star“.

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, saopštio je da njegova zemlja radi na stvaranju oružja zasnovanog na novim fizičkim principima, tokom govora na „Istočnom ekonomskom forumu“. Prema rečima ruskog predsednika, to će obezbediti bezbednost zemalja u bliskoj budućnosti.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading