Izrael
Foto: AP/AP Ohad Zwigenber

Postupci izraelske vojske na taktičkom nivou pokazuju opredeljenost da se koriste manje jedinice nego što je očekivano u kopnenoj operaciji, kako bi lakše mogle da imaju podršku iz vazduha, jer je ona od suštinske važnosti prilikom ulaska u Pojas Gaze, gde je Hamas godinama pripremao odbranu, navodi „Fajnenšel tajms“.

Amir Avivi, bivši zamenik komandanta divizije Gaza izraelske vojske, kaže da kada armija Izraela nastupa, onda to čini „uz masovnu artiljerijsku podršku i uz 50 aviona iznad glave, koji uništavaju sve što se miče“.

Od urbanih borbi gore samo borbe u urbanim ruševinama

Kopnena operacija u gusto naseljenom području uvek je vojno izazovna, a „Fajnenšel tajms“, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, navodi da bi borbe u Gazi mogle da budu posebno intenzivne, jer je Hamas uvežban za urbanu borbu i izgradio je veliku mrežu tunela koja pomaže borcima da se kreću i prenose oružje neprimećeni. Takođe, prema tim navodima, Hamas ima i veliku količinu oklopnog oružja i improvizovanih eksplozivnih naprava.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading