Rat u Ukrajini
Foto: Printscreen/Printskrin Telegram

Snimak napada na formaciju 128. brigade u frontovskom selu Zarečnoje objavljen je na društvenim mrežama. 

Prema nekim izvorima, napad je izveden raketama Iskander-M OTRK, a prema drugima avionskom raketom Kh-59. Projektil je uleteo u gomilu od više od 100 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

 

 

 

 

Ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov objavio je na svom Fejsbuk profilu da je u toku istraga Ministarstva odbrane o ovom slučaju.

- U drugoj godini rata, neki idioti iz komande brigade odlučili su da održe komemorativnu nagradu u čast Dana ukrajinskog artiljerca u jednom frontovskom selu u Zaporožju. Više od 100 ljudi dobilo je naređenje da formira liniju. Kao rezultat toga imamo pogodak ruske rakete vazduh-zemlja Kh-59 i pogibiju desetina oficira, kao i mnogo ranjenih. Samo tako, jednom akcijom da uništite celu formaciju. U drugoj godini rata! U selu na liniji fronta! - navode ukrajinski vojni bloger.

Ukrajinski mediji takođe javljaju da je jedan od najboljih artiljeraca Oružanih snaga Ukrajine ubijen raketnim udarom u Zaporožju.

„U Zaporožskoj oblasti, jedan od najboljih i motivisanih artiljeraca zemlje, Dmitrij „Taksista“ Miljutin, poginuo je u raketnom napadu. Dva puta je bio dobrovoljac, borio se u Debaljcevu tokom odbrane grada,“ javljaju ukrajinski mediji.

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading