Rat u Izraelu 2023
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Ministarstvo zdravlja je navelo da je 71 odsto svih ustanova primarne zdravstvene zaštite zatvoreno zbog oštećenja ili nedostatka goriva za generatore električne energije, dodajući da su bolnice koje su i dalje otvorene ograničene u onome što mogu da obezbede i da postepeno zatvaraju svoja odeljenja, prenosi Si-En-En.

Medicinski kompleks Al Šifa, najveća medicinska ustanova u Gazi, zatvorio je šest operacionih sala ''zbog neadekvatnosti zaliha, uključujući gorivo''.

Američka medicinska sestra, iz organizacije Lekari bez granica, Emili Kalahan rekla je da je u Kan Junisu, gradu u kojem je radila usred rata pre nego što je napustila Gazu, živelo oko 35.000 interno raseljenih osoba.

- Bilo je dece sa velikim opekotinama na licu, po vratu, po svim udovima - rekla je Kalahan, navodeći da, kako su bolnice sve preopterećenije, pacijenti se brzo otpuštaju u kampove koji nemaju pristup tekućoj vodi.

Kalahan je kazala da u jednom kampu ima 50.000 ljudi i četiri toaleta, kao i da stanovnici kampa imaju pristup vodi na dva sata svakih 12 sati.

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading