Hamas
Foto: Shutterstock/Shutterstock

U saopštenju se navodi da su se neki od osumnjičenih krili među civilnim stanovništvom i dobrovoljno se predali, prenosi Bi-Bi-Si.

Izrael je saopštio da je 700 palestinskih militanata uhapšeno otkako je počela vojna operacija i invazija na Pojas Gaze sa ciljem eliminacije Hamasa.

Međutim, ova palestinska militantna grupa optužuje Izraelce da uglavnom ubijaju žene i decu, ali Bi-Bi-Si nije bio u mogućnosti da potvrdi ove optužbe.

Izrael od ranije ističe da preduzima korake kako bi se izbegle civilne žrtve i okrivljuje Hamas zbog toga što oružano dejstvuje iz gusto naseljenih područja.

Izrael je započeo svoju vojnu odmazdu nakon što su borci Hamasa prešli iz Gaze u južni Izrael 7. oktobra i u tom napadu ubili 1.200 ljudi, a 240 odveli kao taoce.

Od tada je u Pojasu Gaze poginulo više od 20.000 Palestinaca, a 53.000 ljudi je ranjeno, saopštilo je ranije ministarstvo zdravstva Hamasa.

U najnovijem saopštenju objavljenom u subotu, navodi se da je samo prethodnog dana poginula još 201 osoba, a 368 je ranjeno.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading