Rusija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Rusija je sastavni deo svetske civilizacije, samobitna država sa hiljadugodišnjom istorijom. Na Zapadu nas često upoređuju sa medvedom: kažu, veoma smo veliki i opasni. Ovo je, naravno, daleko od toga. Da, mi smo veliki. Ali kao niko drugi, mi dobro znamo cenu mira i zato cenimo mir kao niko drugi - napisao je Nariškin u članku za časopis „Razvedčik".

Prema njegovim rečima, Rusija je moćan i moderan brod, koji samouvereno plovi napred na talasima, uprkos buri i olujama.

- Poslednjih četvrt veka na čelu našeg broda je Vladimir Putin - kapetan, pod čijim rukovodstvom idemo ka našim ciljevima. A, ciljevi su jasni – ogledaju se u ruskom ustavu koji na njih ukazuje kao na kompas - istakao je direktor SVR.

Kako je istakao, to su: blagostanje i prosperitet Rusije, zaštita porodice, majčinstvo i detinjstvo, osiguranje građanskih prava i sloboda, uključujući pravo na upotrebu maternjeg jezika, održavanje i jačanje međunarodnog mira, suverenitet i nezavisnost, bezbednost i integritet ruske države.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading