Aude de Tuin
Foto: Printscreen/YouTube/ Women's Forum for the Economy & Society

Biznismen Hubert Zisenis (83) pronađen je mrtav u svojoj luksuznoj kući u bogatoj pariskoj četvrti. Pored njega bila je njegova supruga Aude de Tuin (73), koja je davala znake života.

Kako navodi Le Figaro, Od je prvo presudila svom mužu, pre nego što je prerezala vene. Potom je pozvala Hitnu pomoć i oni su je zatekli u stanu, svesnu, ali veoma oslabljenu. Čovek je pronađen sa omčom oko vrata. Pored bračnog para pronađena je i cedulja na kojoj je pisalo: „Nemojte nas oživljavati ako dođe do intervencije jer smo se na ovaj čin odlučili pri punoj svesti“.

Javno tužilaštvo u Parizu otvorilo je istragu kako bi se utvrdio uzrok smrti i povreda i da li ih treba klasifikovati kao krivična dela.

- Gospođa je hospitalizovana i trenutno ne može da odgovara na pitanja zbog teškog zdravstvenog stanja - rekli su tužioci.

Le Parisien piše da je policija pronašla bračni par u utorak nešto pre 14 časova u jednoj od najluksuznijih ulica u gradu.

Aude de Tuin je poznata poslovna žena u Francuskoj. Preduzetnica od 22. godine, osnivačica je Foruma žena za privredu i društvo, međunarodne organizacije osnovane 2005. godine, čiji je cilj da omogući veću rodnu ravnopravnost u institucijama i organima vlasti i da podrži žensko preduzetništvo. Fajnenšel tajms je 2007. ovaj forum svrstao među pet najuticajnijih svetskih foruma, nazvavši ga „Davos žena“.

Takođe je osnovala organizaciju Žene u Africi 2015. godine, koja se promoviše kao „prva svetska međunarodna platforma za ekonomski razvoj i podršku afričkim preduzetnicima“. Ona je i osnivač inicijative "Sistemic", koja ima za cilj povećanje prisustva žena u naučnim i tehnološkim oblastima, piše Jutranji.hr

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading