Ruska televizija
Foto: Printscreen/X/Anton Gerashchenko

Vladimir Solovjov, voditelj državne televizije i jedna od najpoznatijih figura u medijima koje podržava Kremlj, izneo je ovaj stav na kanalu Russia-1. Odlomak iz emisije podelio je Anton Geraščenko, bivši savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, na platformi X, nekada poznatoj kao Tviter. "Rusija nema nameru da vodi stvarne pregovore ili mir. Ona je žedna krvi", napisao je Geraščenko u utorak. Kremljevi propagandisti rutinski upozoravaju na nadolazeći svetski rat. Odnos između Vašingtona i Moskve postao je sve napetiji zbog Putinove odluke da u februaru 2022. izvede invaziju na Ukrajinu.

 

 

Ruski zvaničnici i gosti na državnoj televiziji redovno pozivaju na udare na američkom tlu i na Zapad zbog pomoći i oružja koje je administracija Džoa Bajdena i drugi članovi NATO-a pružili Kijevu. 

Solovjov je nastavio ovu retoriku u svojoj najnovijoj tiradi protiv Zapada ovog vikenda. Pozvao je na udare na vojne ciljeve u NATO zemljama u odgovor na nedavne odluke nekih članica da ovlaste Ukrajinu da koristi donirano oružje za napade na ciljeve unutar Rusije. "Pored toga, s obzirom na to da shvatamo da je zadatak postavljen i da je u toku, nema plana B; uništenje Rusije, to znači da moramo stvoriti sve uslove za nanošenje kolosalne štete ljudstvu i opremi vojnika NATO-a koji su stacionirani bilo gde u svetu", rekao je Solovjov.

"To znači da moramo podržati sve ovlašćene pokrete, opskrbljujući ih svim potrebnim, bez obzira gde se u svetu nalaze", dodao je. Rusija mora "praviti toliko problema ovim zemljama da imaju najmanje pažnje i vremena da rade s nama", rekao je Solovjov.

"Vojske i skladišta širom teritorije NATO-a trebalo bi uništiti ako proizvode i smeštaju opremu namenjenu udarima na Rusiju", dodao je. "Želite Treći svetski rat? Već ste u njemu!"

Putin je prošle nedelje rekao da bi zemlje NATO-a, "posebno one koje su smeštene u Evropi, posebno u malim evropskim zemljama, trebalo potpuno da budu svesne čega je u igri" dozvoljavajući Ukrajini da napada teritoriju Rusije sa zapadnim oružjem.

"Treba imati na umu da su to male i gusto naseljene zemlje, što je faktor koji treba uzeti u obzir pre nego što počnu da govore o udarima duboko u rusku teritoriju", dodao je Putin. "Ova stalna eskalacija može dovesti do ozbiljnih posledica."

"To je još jedan korak ka ozbiljnom sukobu u Evropi, ka globalnom sukobu", rekao je ruski lider.

(Newsweek)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading