hitna
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Jutros oko 10 časova dogodila se stravična saobraćajna nesreća u kojoj je jedno dete izgubilo život.

Donja Vlahinička je zavijena u crno. Jutros oko 10 časova dogodila se stravična saobraćajna nesreća u kojoj je jedno dete izgubilo život. Kako hrvatski mediji saznaju, reč je o detetu porodice D.H. koji je teško povređen ispred porodične kuće.

Neki od komšija kažu da je mališan, koliko su čuli, istrčao na put.

- Kada smo saznali da je povređen, samo smo se molili Bogu da izađe i nadali se da će lekari u bolnici uspeti da ga spasu. Nažalost, malopre smo dobili tužnu vest u selu. Život nije fer. Imao je velike snove pred sobom sigurno kao i sva deca. Mislim da je imao šest godina - kaže za Jutarnji meštanka iz Donje Vlahiničke.

Druga komšinica ističe da je bilo samo pitanje vremena kada će neko od te dece završiti pod točkovima.

- Stalno se igraju na putu. Pretrčavaju, zalete se na automobile. Mi iz sela smo već obučeni da vozimo polako, a koliko sam čula, dečak je uleteo pod auto jedne gospođe iz Križa koja će ceo život nositi ogroman teret. Jako mi je žao tog dečaka – dodala je druga komšinica.

Treći komšija nam kaže da je za tragediju saznao tek kasnije kada je video policijska vozila.

- Nema goreg nego kada roditelj mora da sahrani dete. To je najveći bol koji se može doživeti - zaključio je meštanin.

Izjavu je dao i kum porodice.

- U šoku smo. I to bez reči. To je nemerljiva tragedija. Imao je šest i po godina i na jesen je trebalo da krene u školu. Svi se tresemo, u suzama smo. - jecajući kroz suze kaže kum nastradalog deteta.

Na pitanje kako je došlo do tragedije, napominje da se još sve utvrđuje i da čeka da policija uradi svoj deo posla, a nakon što smo mu rekli da komšije kažu da je dete istrčalo iz dvorišta na put, kaže: "Bio je na trotoaru. Nije istrčao..."

Policijski uviđaj na mestu tragedije trajao je satima kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do udesa. Nakon uviđaja, protiv vozača putničkog automobila biće podneta odgovarajuća prijava, piše Hrvatski medij.

(Jutranji)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading