Kaluđerović i Zvicer
Foto: Printscreen/Sky/Printskrin/Vijesti

Cetinjanin Nenad Neno Kaluđerović predlagao je da se u spuškom zatvoru ubije Saša Boreta, jedan od optuženih za likvidaciju policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića 30. avgusta 2005. godine.

Činio je to tokom telefonske komunikacije sa šefom kavačkog kriminalnog klana Radojem Zvicerom, sredinom oktobra 2020. godine.

Nakon što su njihove kolege, kako tvrde iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), ubile dve osobe u Spužu i u istoj kući otele visokopozicioniranog člana škaljarskog kriminalnog klana Mila Radulovića, njih dvojica komentarišu dešavanja i ko se sve “upecao” na zamke koje su servirali iz Kapetanovog telefona.

Pre nego je Kapetan likvidiran, a njegovo telo spaljeno na lomači od guma na Lovćenu, kavčani su preko njegovog telefonskog broja namamili nekoliko osoba i pokušali da dođu do “glava” najuticajnijih osoba suparničke kriminalne organizacije.

To im je u nekoliko slučajeva uspelo, sudeći prema krivičnim predmetima formiranim protiv članova te grupe u Crnoj Gori i Srbiji.

Kaluđerović u tom kontekstu poručuje Zviceru da Kapetan ne smije još dugo da živi, izražavajući bojazan da zbog poslednjih dešavanja mogla da im upadne i policija.

“Ništa sam ne ide niđe, on ne smije još dugo da živi da murija ne upadne i ako upadne, moraju da ga ubiju jer on ne smije da priča nikome više ništa”, piše Cetinjanin 18. novembra 2020. godine.

“Neće valjda upadati”, odgovara mu Zvicer.

“Ako se digla frka, đe će tražiti ove što su nestali, bez kod nas”, konstatuje Kaluđerović.

“Nismo ga u kuću doveli đe živimo”, kaže Zvicer.

Škaljarac Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić ubijeni su 14. oktobra 2020. godine.

U istoj kući u Stanjevića rupi nadomak Spuža, tada je otet i Radulović - nakon što su ga iskoristili da u zamku namame nekoliko članova supraničke kriminalne grupe, ubili su ga i njegovo telo spalili na lomači od automobilskih guma na Lovćenu...

"Vijesti" su ranije objavile transkripte Kaluđerovića i Zvicera od tog dana - Cetinjanin je tada “čistio” put automobilu u kom su bili Veljko Belivuk i Marko Miljković...

KANTINA ZA TROVANJE

Foto: Alo/ilustracija

 

 

Kaluđerović istoga dana na Skaj aplikaciji pita Zvicera je li im igrač “i dalje za brigu”, a ovaj mu odgovara ko se uhvatio u zamku:

“Boreta i Šklempo stari mu veruju”.

Tim nadimkom zvali su tadašnjeg šefa škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Kaluđerović potom dodaje misleći na Boretu: “Glista, sve mu je*em”, a Zvicer odgovara da je taj Budvanin uredno na kriptovanoj aplikaciji, uprkos tome što je pritvoren u Spužu.

“Da, da, aktivan ful”, piše Zvicer.

“Njega ne možemo dohvatiti, a Šklempa bi mi bilo milije nego sve ove i još da mi milion daš, rekao bih samo Šklempa”.

Potom se osvrće i na pritvorenika:

“Njega moramo trovati, samo kako, to treba viđeti”.

“Samo njega”, odgovara Kotoranin.

“Preko kantine”, predlaže Kaluđerović.

“Ne krepava pas”, konstatuje Zvicer.

Cetinjanin ponavlja: “Preko kantine u kafu”...

“Nemamo ljude za to”, odgovara Zvicer.

“Ma tamo su 90% loši, nikakvi”, saglasan je Kaluđerović.

UBISTVO ŠĆEKIĆA

Boreta je jedan od optuženih za ubistvo viskog policijskog funkcionera, u procesu dugom 19 godina.

On, Ljubo Vujadinović, Saša Boreta, Ljubo Bigović i Milan Čila Šćekić u više sudskih postupaka osuđivani su na po 30 godina zatvora zbog ubistva Šćekića, ali su presude konstantno ukidane i slučaj je i dalje pred Apelacionim sudom.

Šćekić je ubijen prije 19 godina u podgoričkom naselju Tološi. Ispred porodične kuće - tog 30. avgusta 2005. godine pogođen je sa više hitaca iz automatskog oružja.

Vujadinović i Milan Čila Šćekić, prema tvrdnjama tužilaštva, direktni su izvršioci ubistva tadašnjeg načelnika Uprave za opšti kriminalitet.

Istom optužnicom Boreti i Bigoviću na teret je stavljeno da su organizovali tu likvidaciju. Sada pokojni Alan Kožar osuđen je na šest godina zatvora za bombaški napad na “Splendid”. U optužnici se navodi da je grupa ucenjivala investitora koji je gradio taj hotel u Bečićima da kupi i zemljišnu parcelu pored, što je on odbio, nakon čega je počela serija bombaških napada.

Inspektor Šćekić, piše, bio im je na tragu, zbog čega je likvidiran...

Detalji optužnice SDT-a

Specijalni tužioci tvrde da je Kaluđerović najpre “čistio” put članovima kavačkog klana dok su iz Spuža ka Kotoru prevozili otetog škaljarca Mila Radulovića, a potom učio jednog od vođa te kriminalne grupe, Slobodana Kašćelana, kako da se reši leševa prethodno ubijenih Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića.

To se navodi u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) podnetoj protiv 31 člana te kriminalne grupe, koju je prema tvrdnjama istražitelja formirao Radoje Zvicer.

Škaljarac Damir Hodžić i njegov zet Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, ubijeni su 14. oktobra 2020. godine u Spužu. Radulović je tog dana otet, a likvidiran je nakon dvomesečnog zlostavljanja i iznuđivanja informacija o škaljarcima.

Specijalni tužioci došli su do dokaza da je Kašćelan istog dana kada su dvojica Barana ubijena, a treći otet, preko kriptovane Skaj aplikacije o tome obavestio Kaluđerovića.

Tužioci tvrde da su članovi Zvicerove kriminalne organizacije postali Milan Vujotić, Kašćelan, Kaluđerović, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Stevan Kraljević, Vladimir Vučković, Radoje Živković, Dragan Knežević, Ratko Živković, Nebojša Janković, Darko Prelević, Davor Perović, Blagoje Gašić, Dejan Gašić, Nikša Perović, Miloš Radonjić, Petar Đurović, Rade Garović, Mersudin Čalaković, Marko Kilibarda, Aleksandar Paunović, Nikola Spasojević, Radovan Mujović, Milan Knežević, Aleksandar Dragićević, Zoran Kažić, Aleksandar Ljumović, Borko Bešović i Bojan Bešović.

U optužnici su jasno navedene uloge svih u trostrukom ubistvu.

Protiv Zvicera podneto je više optužnica.

Bonus video:

 

@alo_portal Stanarka zgrade u kojoj je godinama bila zatočena devojčica, otkrila je detalje o zvukovima koji su dolazili iz stana. Ona je navela da tek sada povezuje krike koje su stanari povremeno čuli i novu ženu koju su povremeno viđali. Ceo intervju možete pročitati klikom na link u opisu profila 📲 #alo #alonovine #alodnevnenovine #aloonline #zatocena #fypシ #fyp #srbija ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading