Putin položio zakletvu
Foto: AP/Tanjug/Ap


Indijski premijer Narendra Modi planira da poseti Moskvu 8. jula, u jednodnevnu posetu koja bi mogla da bude od velikog značaja za odnose između Indije i Rusije. Ova poseta dolazi ubrzo nakon Modijeve treće inauguracije na čelo vlade, kao i nakon ponovnog izbora ruskog predsednika Vladimira Putina u martu ove godine.

Poseta premijera Modija Moskvi je od velikog značaja jer će istaći saradnju između Indije i Rusije, dve zemlje koje su istorijski partneri. Očekuje se da će ova poseta biti ključna u jačanju njihovog partnerstva, posebno u svetlu brzih promena u svetskom poretku.

Informacije o Modijevoj poseti Ruskoj Federaciji objavljene su u listu Tribjun, pozivajući se na neimenovane izvore. Još uvek nije bilo zvanične potvrde o ovoj poseti, ali se očekuje da će ona biti potvrđena u narednim danima.

U međuvremenu, ruske snage izvode nuklearne vežbe, uključujući i elektronsko lansiranje raketa tokom nestrateških vežbi. Ove vežbe su deo ruske vojne obuke i pokazuju spremnost ruskih snaga u različitim scenarijima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading