policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 Maris Glean Grimet nestala je 1979. nakon što je rekla svojoj sestri da seli svoju porodicu u Kaliforniju. Mama, koja je tada imala 20 godina, udala se za svog muža američkog marinca u leto 1978. i ubrzo potom rodila prvo dete, ali je do sledeće godine par pokrenuo brakorazvodni postupak.

Gospođa Grimet iz Paname rekla je svojoj sestri da se seli na zapadnu obalu, ali sa njom više nikada nisu razgovarali. Četiri godine kasnije, 1983., grupa dece koja su se igrala u otvoru u okrugu Orindž u Kaliforniji, otkrila je ljudsku lobanju zaglavljenu u odvodnoj cevi.

Sve što su stručnjaci za antropologiju mogli da shvate iz ostataka bilo je da je žena bila crnkinja ili mešovita rasa, stara između 18 i 24 godine, imala je blagu građu i bila je visoka 5 stopa 3 do 5 stopa 6 inča. Ekipe za iskopavanje uspele su da izvuku i jedan zlatni zub.

Dok su pronalazili posmrtne ostatke, zvaničnici nisu mogli da zaključe kome pripadaju, prvobitno su neidentifikovani skup nazvali 'Jezerska šuma Jane Doe' po gradu u kojem je pronađena. Istražitelji hladnog slučaja koji rade sa regionalnim genealoškim timom FBI-a pronašli su direktnu porodičnu liniju za misterioznu ženu.

Krajem 2023. objavili su detalje u Fejsbuk grupi za Džejn Dos i nestale žene pronađene 1970-ih i 80-ih. Dobili su odgovor samo mesec dana kasnije od žene koja je kontaktirala istražitelje tvrdeći da posmrtni ostaci mogu pripadati njenoj nestaloj majci.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading