lojd ostin
Foto: Printscreen/YouTube/ Associated Press

- Sve zavisi od potreba, od specifičnosti trenutka. Ovo je jednostavno odraz činjenice da je sa naše strane postojala potreba da upozorimo Vašington na moguće teške posledice politike koju vodi u vezi sa Ukrajinom i u Ukrajini, gde su SAD masovno prisutne na različite načine, i to prisustvo se tiče ključnih zona uticaja na situaciju na kontakt liniji - rekao je ruski diplomata.

Kako je dodao, strane periodično ostvaruju takve kontakte i oni su od velikog značaja.

- Naša vojska odlično zna koliko su vlasti u Kijevu pod kontrolom Vašingtona. Stoga je takav kontakt, naravno, od velikog značaja, kao i kontakti po drugim linijama koji se povremeno dešavaju na različite načine - rekao je Rjabkov.

Podsećamo, ministar odbrane Rusije Andrej Belousov je na inicijativu Pentagona razgovarao sa ministrom odbrane SAD Lojdom Ostinom i tom prilikom je ukazao na rizike eskalacije zbog isporuka oružja ukrajinskoj vojsci. Lojd je istakao da je važno da se održi komunikacija u uslovima tekućeg sukoba u Ukrajini.

Prethodni kontakt ministara odbrane Rusije i SAD dogodio se 15. marta 2023. godine.

Bonus video:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Bojkot

26.06.2024 18:33

Zapadnjacima možeš da kažeš šta hoćeš, stvoreni su takvi da mogu da progutaju gotovo sve ali ne odustaju od svoje namere. Može malo da pomogne kada ih lupiš po nosu, to ih samo malo zaustavi pa onda opet po starom. Jedini način je reorganizacija sveta koja je pokrenuta.