Indija
Foto: Alo/Printscreen

 

 

„Zbog jake kiše od rano jutros, deo nadstrešnice na starom prednjem delu terminala 1 u Delhiju srušio se oko 5 sati ujutro“, navodi se u saopštenju Međunarodnog aerodroma Indira Gandi.

Svi polasci sa Terminala 1 su privremeno obustavljeni, dodaje se u saopštenju.

Pomoćnik diviziona Vatrogasne službe Delhija Ravinder Sing rekao je da su spasioci stigli na lice mesta i otkrili da su se dva potporna stuba srušila na automobil.

„Bilo je osam povređenih, a jedan čovek je poginuo“, rekao je Sing za Si-En-En, napominjući da slike pokazuju da je čovek „umro u kolima dok je stub pao na njega“.

„Trebalo nam je malo više vremena da izvučemo njegovo telo. Naše spasilačke akcije završene su za 20 minuta”, rekao je on i dodao da su ranjeni prebačeni u bolnicu.

 

 

Fotografije sa lica mesta koje je objavila vatrogasna služba pokazuju da je velika bela nadstrešnica krova pala na zemlju i smrskala nekoliko automobila. Mogla se videti jedna osoba koja se spustila ispod uvrnutih metala na vozačkom sedištu jednog od automobila.

Indijski ministar civilnog vazduhoplovstva Ram Mohan Naidu Kinjarapu rekao je da „lično prati“ kolaps u izjavi za Ks.

U delovima teritorije glavnog grada Delhija ove nedelje su padale obilne padavine, poplavljene puteve i potopljeni automobili. Pljuskovi su doneli malo predaha od nedeljne velike vrućine nakon što je grad doživeo temperaturu od čak 49,9 stepeni Celzijusa (121,8 stepeni Farenhajta) - što je najviše u istoriji - što je opteretilo električnu mrežu i napajanje u zemlji.

Incident od petka je najnoviji u nizu kolapsa i drugih nezgoda u zemlji od 1,4 milijarde, koja je poslednjih godina dala prioritet potrošnji na velike infrastrukturne projekte i nadogradnju svoje stare transportne mreže.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading