Milojko spajić
Foto: Alo/Printscreen

Predsednik Skupštine Andrija Mandić tada je, shodno Poslovniku, otvorio sednicu Parlamenta, a prisustvovali su samo poslanici opozicije, koji su kritikovali potez Spajića.

Iz Kabineta predsednika Vlade je, nakon početka sednice Skupštine, saopšteno da je zahtev opozicije da se premijerski sat, zakazan za subotu, odloži za ponedeljak, te naglašeno da je Spajić boravio u trodnevnoj poseti Briselu.

Između ostalog, Spajić bi danas trebalo da odgovara na pitanja o prosečnoj zaradi, izmenama dopuna o državljanstvu, sprovođenju programa Evropa sad…

Poslanica Posebnog kluba Radinka Ćinćur pitaće premijera pomoću kojih mehanizama planira dostizanje minimalne zarade od 700 evra za svakog zaposlenog u Crnoj Gori i prosečne plate od 1.000 evra.

U ime Demokratske narodne partije Milun Zogović će pitati da li je zadovoljan dosadašnjom dinamikom sprovođenja programa “Evropa sad 2”:

“Koji je krajnji rok za implementaciju svih mera iz programa i da li su neosnovane medijske najave da je ukidanje penzijskih doprinosa i reforma Fonda penzijsko invalidskog osiguranja neophodan preduslov za punu realizaciju programa “Evropa sad 2”, glasilo je pitaanje.

Poslanik GP URA Dritan Abazović pitaće Spajića da li stoji iza organizovanih napada na šefa Specijalnog policijskog odelenja Predraga Šukovića i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, kako to implicira ministar pravde Andrej Milović.

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović planirao je da pita Spajića da li nakon hapšenja Veselina Veljovića, Zorana Lazovića, Milivoja Katnića, 50 članova drugih kriminalnih organizacija, te pretresa objekata u vlasništvu Bemaxa, pojedini mediji, organizacije i grupe pokušavaju da nametnu narativ da Specijalno državno tuzilaštvo, sektor bezbjednosti i Vlada Crne Gore postupaju selektivno i revanšistički prema svojim političkim neistomišljenicima.

Poslanika PES-a Vasilije Čarapića interesuje kako ocenjuje pregovarački proces do sada i činjenicu da se posle 12 godina dolazi u situaciju da se mogu dobiti završna mjerila za poglavlja 23 i 24 i zatvarati ostala pregovaračka poglavlja.

Šef kluba DPS-a Andriju Nikolića zanimaju izmene Zakona o državljanstvu i izmeni Ustava u delu državljanstva.

“Da li je izmena ovog zakona pokrenuta od strane nadležnog Ministarstva unutrašnjih poslova, da li se o tome već raspravljalo na Vladi, da li je urađena odgovarajuća stručna analiza pre nego što ste najavili intervencije u tako značajnoj oblasti, i da li imate bilo kakav pisani dokument u formi Nacrta izmene zakona, zapisnika ili dokumenta koji potvrđuje da se na nivou resora, Vlade ili nekog vladinog tijela na ovu temu raspravljalo”, glasiće pitanje.

Osim toga, poslanik HGI Adrijan Vuksanović pitaće Spajića kako ocenjuje odnose Crne Gore i Hrvatske za vreme njegovog mandata.

I poslanika Soscijaldemokrata Nikolu Zirojevića zanimaju odnosi Crne Gore sa zemljama u regionu.

Poslanika Bošnjačke stranke Damira Gutića zanima šta Vlada planira da uradi kako bi region Plava i Gusinja dobio neophodne pretpostavke za razvoj i valorizaciju potencijala sa kojim raspolaže.

Bonus video:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading