Uragan iz svemira
Foto: Printscreen/Twitter


Direktor Nacionalnog centra za uragane, Majkl Brenan, upozorio je na opasnost od uragana Beril koji se kreće ka Jamajci. Očekuju se razorni vetrovi uraganske snage, brzine do 249 kilometara na sat, koji bi mogli da prouzrokuju ozbiljnu štetu na ostrvu. Stanovnici Jamajke su pozvani da se sklone na sigurna mesta i spremno dočekaju narednih 12 sati, uz očekivanje obilnih padavina i mogućnosti poplava i klizišta.

Nakon prolaska kroz Jamajku, uragan Beril se očekuje da će se uputiti ka Kajmanskim ostrvima, a potom nastaviti ka Meksiku. Nacionalni centar za uragane izdao je upozorenje za poluostrvo Jukatan, najavljujući slične opasnosti kao i na Jamajci. Ministarka informiranja Jamajke, Dana Moris Dikson, istakla je da je država spremna za suočavanje sa uraganom, uz više od 900 skloništa na raspolaganju.

Stanovnici Teksasa upozoreni da prate situaciju

Uragan Beril se očekuje da će nakon Meksika nastaviti ka obali Teksasa, gde stanovnici već dobijaju upozorenja da prate situaciju. Postoji mogućnost da uragan padne u kategoriju tropske oluje, ali postoji i rizik da ponovno ojača u uragan. Direktor Nacionalnog centra za uragane izrazio je zabrinutost zbog potencijalno opasnih poplava koje bi mogle da uslede.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading