Izrael
Foto: Alo/Shutterstock

Izraelske snage povukle su se iz delova grada Gaze posle jednonedeljne vojne ofanzive. Služba za hitne slučajeve Gaze saopštila je da je pronađeno oko 60 tela.

Svetska zdravstvena organizacija upozorava da su zbog visokih temperatura i nedostatka zdravstene nege ugroženi životi ljudi širom enklave.

Predsednik SAD Džozef Bajden saopštio je da su Izrael i Hamas pristali na okvir sporazuma u kojem se predviđa i prekid vatre u Gazi.

Kraj bloga

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Hamas negira ubistvo lidera Mohameda Deifa u izraelskom napadu na Kan Junis

Lider Hamasa Mohamed Deif nije ubijen u današnjem izraelskom napadu na Kan Junis u južnoj Gazi, rekao je zamenik vođe grupe Halil Al-Haja.

''Poručujemo (izraelskom premijeru Benjaminu) Netanijahuu da Vas Mohamed Deif trenutno sluša i ismeva Vaše laži“, naveo je Al-Haja, prenosi Rojters.

Izraelski premijer je sugerisao da čak iako napad na sigurnu zonu Al-Mavasi, kod Kan Junisa, u kojem je ubijeno 90 Palestinaca nije uspeo da ubije najviše zvaničnike Hamasa, i dalje je koristan za Izrael.

''Samo pokušaj atentata na komandante Hamasa prenosi poruku svetu, poruku da su Hamasovi dani odbrojani“, upozorio je Netanijahu.

(Tanjug)
 

RUS PROGOVORIO O MUČENJU U HAMASOVOM ZATOČENIŠTVU Izneo jezive detalje. evo kako su mu slomili duh!

Netanjahu se sastao sa najvišim bezbednosnim snagama u štabu Ministarstva odbrane

Premijer Benjamin Netanjahu nalazi se u sedištu IDF u Tel Avivu, saopštila je njegova kancelarija, nakon jutrošnjeg vazdušnog napada na šefa Hamasovog vojnog krila u Gazi.

Sastanku prisustvuju ministar odbrane Joav Galan, načelnik Generalštaba IDF general-potpukovnik Herci Halevi i drugi visoki vojni i odbrambeni zvaničnici.

Meta izraelskog napada na Kan Junis bio šef vojnog krila Hamasa, više od 70 žrtava

Meta današnjeg izraelskog napada na Kan Junisna jugu Pojasa Gaze bio je šef vojnog krila Hamasa Mohamed Deif, rekao je neimenovani izraelski zvaničnik, preneo je Radio izraelske vojske.

Nije jasno da li je Deif ubijen u tom napadu iako je neimenovani zvaničnik Hamasa izjavio da su sve žrtve civili, prenosi AP.

Desetine Palestinaca ubijeno ili ranjeno u izraelskom napadu na Kan Junis

Desetine Palestinaca ubijeno je ili ranjeno u današnjem izraelskom napadu na kamp u Kan Junisu u kojem su smešteni raseljeni, saopštila je kancelarija za medije vlade koju vodi palestinska militantna grupa Hamas.

Kako je navedeno, ranjeno je ili ubijeno više od 100 ljudi, prenosi Rojters.

Nastavljeni protesti protiv Netanjahua kako bi dogovorio sporazum sa Hamasom

Članovi porodica Izraelaca koje Hamas u Gazi drži kao taoce su zajedno sa hiljadama pristalica, krenuli na poslednju deonicu četvorodnevnog marša od Tel Aviva do Jerusalima, pozivajući na dogovor sa Hamasom kako bi se obezbedilo oslobađanje njihovih voljenih.

"Vidimo sve više izveštaja da premijer Benjamin Netanjahu nastavlja da sabotira sporazum", kaže Einav Zangauker, čijeg su sina Matana(24), teroristi kidnapovali iz njegove kuće u Kibuc Nir Ozu 7. oktobra. 

Gutereš: Ne postoji alternativa UNRWA

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izjavio je danas da ne postoji alternativa Agenciji Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) i da je 118 zemalja podržalo tu humanitarnu organizaciju kao neophodnu. "Moj apel svima je sledeći: zaštitite UNRWA, zaštitite osoblje UNRWA i zaštitite mandat UNRWA, uključujući finansiranje. Da budem jasan, nema alternative UNRWA", rekao je Gutereš na konferenciji o prikupljanju sredstava za UNRWA u Njujorku, preneo je Rojters. 

IDF: Raketa lansirana iz Libana pogodila otvoreno područje; druga sirena je bila lažna uzbuna

Jedna raketa koja je nedavno lansirana iz Libana pogodila je otvoreno područje u blizini severne zajednice Adamit.

Sirene su se oglasile u zajednici usred incidenta. Nema povređenih.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading