rat
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/Alo Ilustracija

Ovaj scenario prognozira se u članku Biznis insajdera.

- Rusija je sposobna da ospori istorijsku dominaciju NATO-a u vazduhu... Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima će verovatno biti teško da ostvare nadmoć na nebu, čak i sa čitavim eskadrilama lovaca pete generacije - navodi se u članku.

Kako se ističe, vazduhoplovstvo zapadnih zemalja nikada se nije susrelo sa takvim nivoom PVO kao što je ruski.

Tokom sukoba u Ukrajini, ruska vojska je pokazala da je sposobna da formira izuzetno složena područja protivvazdušne odbrane sa moćnim radarima, opremom za elektronsko ratovanje i raketnim sistemima, naglašava izdanje

Rusija je potpuno drugačiji protivnik

- Rusija je potpuno drugačiji protivnik. Ona ima teritoriju i resurse da izgradi i razmesti veliku i sofisticiranu protivvazdušnu odbranu, koju će biti teško uništiti - zaključuju autori članka.

Ranije je general-potpukovnik Andrej Semenov, komandant snaga PVO i protivraketne odbrane i zamenik glavnokomandujućeg Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, rekao da se trupe PVO odmah prilagođavaju protivraketnim napadima zapadnim oružjem. Prema rečima komandanta, borbene posade radarskih stanica i protivvazdušnih raketnih sistema od prvih dana sukoba u Ukrajini neprestano unapređuju postojeće i razvijaju nove načine za suzbijanje vazdušnih napada.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading