kamala
Foto: EPA/EPA-EFE/TING SHEN / POOL

Prvi brak muža Kamale Haris Daga Emhofa okončan je nakon što je dadilja njegove dece ostala trudna sa njim, objavio je britanski "Dejli mejl", a preneli brojni američki mediji.

Muž potpredsednice Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i potencijalnog kandidata demokrata za predsedničke izbore, Emhof je prevario svoju prvu ženu Kerstin sa plavokosom dadiljom, koja je takođe predavala u skupoj privatnoj školi njihove dece, navodi se u tekstu.

Najen Nejlor (47) nije demantovala navode o ovoj vezi kada je kontaktirao "Dejli mejl", ali nije želela da komentariše rekavši da je trenutno "pomalo izbezumljena".

Njena bliska prijateljica, koja je imala saznanja o aferi i trudnoći, rekla je za britanski tabloid da Nejlor nije zadržala dete – iako se na njenim profilima na društvenim mrežama može naći video snimak misteriozne devojčice po imenu Bruk iz 2009, iste godine kada bi se beba rodila.

Druga prijateljica, Stejsi Bruks, koja je rodila dečake blizance otprilike u isto vreme kada je Nejlor bila trudna, takođe nije negirala nijednu od tvrdnji, ali je rekla da neće da otkriva dalje informacije bez dozvole Nejlorove, navodi se u tekstu.

Portparol Emhofa nije želela da komentariše za "Dejli mejl" ove navode, dok im je Kerstin Emhof spustila slušalicu. 

Emhof (59), filmski producent i njegova bivša supruga Kerstin (57) razveli su se posle 16 godina braka kada je ona 2009. godine otkrila njegovu aferu, rekli su izvori. Njihova ćerka Ela je tada imala 10, a sin Kol 15 godina.

Izvori su tvrdili da je Nejlor nakon afere morala da napusti posao učiteljice u elitnoj privatnoj osnovnoj školi "Vilous"  u Kalver Sitiju u Kaliforniji, gde je predavala deci Emhofa i radila kao dadilja.

U septembru 2009. Nejlor je na Fejsbuku postavila video kako bi predstavila tri bebe: Sojera, Bruka i Džordža, sa natpisom "Žurka za bebe".

Sojer i Džordž su sinovi Bruksove, koja je bila njena bliska prijateljica od detinjstva u Kolumbusu u Ohaju. Ta deca su rođena u julu 2009.

Treće dete, Bruk, koja izgleda nešto mlađa, ne izgleda kao Stejsina ćerka i nije ni na jednoj od njenih kasnijih porodičnih fotografija na Fejsbuku. Nejasno je ko je majka male Bruk.

Pretragom matičnih knjiga rođenih u okrugu Los Anđeles ne može se naći da je u zvanične dokumente upisana "Bruk Nejlor" rođena 2008. ili 2009. godine. U te dve godine ni u okrugu nije bilo beba rođenih sa prezimenom Emhof.

Jedan izvor je tvrdio da je Emhof postigao finansijsku nagodbu sa Nejlorovom i da je napustila posao u školi kako bi skandal bio zataškan.

U sporazumu o razvodu Emhofovih iz 2010. koji je podnet sudu u Los Anđelesu navodi se da je par podelio troškove dadilje, privatnog učitelja i školarine.

Kada se par razveo u maju 2009. njihova ćerka Ela je završavala treći razred. Izvori su rekli za "Dejli mejl" da je Nejlor u to vreme bila Elina dadilja i da je predavala i u školi "Vilous" koju je ona pohađala.

Emhof je upoznao Kamalu Haris, tada glavnu tužiteljku Kalifornije, kada mu je jedan od njenih prijatelja namestio sastanak na slepo 2013. Venčali su se sledeće godine.

Nakon što je "Dejli mejl" objavio svoja saznanja, oglasio se i Emhof koji je u izjavi za Si-En-En priznao da je imao aferu tokom svog prvog braka.

"Tokom mog prvog braka, Kerstin i ja smo prošli kroz teška vremena zbog mojih postupaka. Preuzeo sam odgovornost i u godinama nakon toga, radili smo zajedno kao porodica i izašli smo jači", naveo je Emhof u izjavi dostavljenoj Si-En-Enu.

Ova veza i okolnosti oko nje bili su poznati pre četiri godine odboru Džozefa Bajdena za proveravanje, jer je Haris i sama prolazila kroz proces provere kandidata pre nego što je izabrana za mesto potpredsednice, rekla je osoba upoznata sa razgovorima za Si-En-En. Izvor je takođe dodao da je Emhof rekao Harisovoj o aferi mnogo pre nego što su se venčali.

Iz izbornog štaba Harisove nisu želeli da dalje komentarišu ovaj slučaj, a to nije želela da učini ni ženska osoba, čije ime američki medij ne navodi, koju su pozvali, a koja je u britanskom tabloidu označena kao ljubavnica Daga Emhofa.

Posebnom izjavom oglasila se Kerstin Emhof koja je navela da su Dag i ona  odlučili da prekinu svoj brak iz raznih razloga, pre mnogo godina, kako je napisala.

"On je sjajan otac našoj deci, nastavlja da mi bude veliki prijatelj i zaista sam ponosna na toplu i punu podrške izmešanu porodicu koju smo Dag, Kamala i ja zajedno izgradili", navela je Emhof.

Njihovo dvoje dece sada su odrasli, a porodična dinamika se razvila u prijateljsku, piše Si-En-En i dodaje da je Kerstin Emhof tokom godina više puta pohvalno pričala o Harisovoj kao maćehi njene dece, a to je činila i u poslednje dve nedelje otkako je potpredsednica SAD naglo uzdignuta u glavnog predsedničkog kandidata demokrata.

Branila je čak i od republikanskog kandidata za potpredsednika Džej Di Vensa koji je, kako navodi Si-En-En, kritikovao što nema dece. Kirsten je rekla da je više od 10 godina, Kamala 'su-roditelj' sa Dagom i njom njihovoj deci.

I ne samo to. Kirsten je Harisovu opisala kao "punu ljubavi, brižnu, veoma zaštitnički nastrojenu i uvek prisutnu" dodajući da je zahvalna što je Harisova deo njihove "izmešane porodice".

Iz njenog hvalospeva moglo bi se da se pomisli da je prezahvalna što je njen muž našao drugu ženu. Sve dok to nije trudna dadilja, jer to je baš kliše. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading