skot riter
Foto: EPA/EPA/LINDSEY PARNABY

"Ovaj upad u moj dom imao je za cilj da me zastraši, da dvaput razmislim o tome šta da kažem, mislim, pišem", poručio je Riter.

Prema njegovim rečima, pitanja službenika FBI, koji su vršili pretres, dovela su do zaključka da ih je pre svega interesovao odnos bivšeg oficira sa ruskim medijima.

Kako je naveo, pokušali su da ga optuže da je prekršio zakon o registraciji stranih agenata jer je navodno primao naknadu za aktivnosti u ime ruske vlade.

Istovremeno, Riter je naglasio da nije strani agent.

"Ja nisam strani agent. Ne kršim Zakon o registraciji stranih agenata, i oni to odlično znaju. Ovo je samo bio čin zastrašivanja američke vlade", naglasio je.

Riter je naveo da su svi njegovi postupci bili vođeni osećajem dužnosti kao osobe koja se ne slaže sa aktuelnom politikom Vašingtona i istakao da uživa prava koja mu daje Ustav njegove zemlje i da nije prekršio nijedan zakon.

"Danas mi je Vlada Sjedinjenih Država objavila rat. Objavili su mi rat: mojoj slobodi da pišem, da komuniciram sa američkim narodom, pa čak i sa širom međunarodnom publikom", poručio je Riter.

Agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) su iz nepoznatog razloga su sinoć pretresli kuću bivšeg američkog obaveštajnog oficira Skota Ritera u državi Njujork, prenosi lokalni kanal u vlasništvu En-Bi-Sija – Njuz čenel 13.

"FBI pretražuje kuću bivšeg inspektora UN za oružje Skota Ritera u Delmaru, u okviru federalne istrage", preneo je lokalni TV kanal.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading