hitna pokrivalica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Roditelji su tvrdili da devojčica ima grip, prenosi britanski Independent.

Entoni Jonko (37) i Liza Mičel (30) uhapšeni su 2. avgusta i optuženi za ubistvo sedmogodišnjeg deteta. Jonko je takođe optužen za krivično delo mučenja, sakaćenja i smrt deteta usled povreda. Policija Midvest Sitija reagovala je u bolnici Saint Anthony's Midwest u petak popodne nakon što su obavešteni od strane mrtvozornika.

Iz bolnice su rekli da je majka dete, koje je bilo umotano u ćebe, dovela oko 11:30 časova tog dana. Izgladnelo dete proglašeno je mrtvim ubrzo po dolasku. Devojčica je imala znake ukočenosti i mogućih unutrašnjih i spoljašnjih povreda, reklo je medicinsko osoblje policajcima. 

"Dok je doktor pregledao dete, iz devojčicinih usta izašla je velika količina crnih i tamnocrvenih izlučevina kada su pritisnuli stomak. Dete je bilo izrazito neuhranjeno, imalo je samo 11 kilograma i bilo je visoko približno 94 centimetra", navode iz bolnice.

Roditelji iz Oklahome

Midwest City Police Department

 

Tvrdili da dete ima grip

Jonko, koji je policiji rekao da je boravio u jednom apartmanima sa majkom deteta, Lizom Mičel, tvrdio je da je otišao na spavanje oko 21 čas prethodne noći, ostavivši majku i dete na kauču. Prema njegovim rečima, kada se probudio, dete nije mrdalo, da je bilo bolesno i da su odmah pošli u bolnicu.

On je naglasio kako je devojčica bila bolesna i da su je hranili krekerima i supom jer je moguće da je imala grip. Jonko je rekao da ih je "prijatelj" odvezao u bolnicu, ali nije mogao da pruži kontakt informacije tog prijatelja policiji. Kasnije je pojasnio da je njegov brat bio taj "prijatelj" koji im je pomogao.

Otac više puta menjao verziju događaja

Policija je izjavila da je Jonko više puta menjao svoju priču tokom intervjua. Nakon što je priveden i prebačen u zatvor u Midvest Sitiju, ponovo je razgovarao sa detektivima.

"Tokom intervjua Entoni je više puta promenio svoju priču, tvrdeći da su jedine osobe u stanu bile on, Liza i njihova ćerka", navodi se u saopštenju policije.

"Kasnije je izjavio da su sestra Lize, njen dečko i dvoje ili troje druge dece bili u stanu kada se probudio tog jutra, dok mu je Liza rekla da devojčica ne mrda. On je dodao i da se Liza igrala sa detetom tog jutra, ali je zatim naveo da se ona nije pomerala", dodaju iz policije.

On je tvrdio da je dete pre samo četiri ili pet dana imalo 22 kilograma i bilo potpuno zdravo. I Jonko i Mičel trenutno se nalaze u zatvoru u Midvest Sitiju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading