Gašenje požara u Bijelom Polju
Foto: Printscreen/Facebook/Vijesti iz Bijelog Polja

Suvlasnik fabrike “Milka MDK”, Milovan Kadović, za portal "Vijesti iz Bijelog Polja" sinoć kazao da je došao da obiđe mlekaru, zatim je čuo pucanje, izašao ispred i vidio da mu gori automobil, te da je zahvaćen i deo fabrike.

“Došao sam da obiđem kajmak, iz razloga, zato što je hiljadu i po litara mleka koje se kajmači. Video sam da komora ne radi, pozvao sam jednog električara Radovića da dođe i pogleda šta je. Ušao sam unutra kontrolisao instalaciju, da vidim da nije nešto što sam ja mogao uraditi dok on dođe, a pre toga auto mi je ostalo ispred upaljeno. Čuo sam neko pucanje, kad sam izašao vidio sam da auto gori i prenosi se požar na magacin”, kazao je Kadović za VBP portal.

On je rekao da su uništene dve- tri mašine, automobil koji je izgoreo, deo skladišta i deo upravne zgrade. Širenje požara sprečili su vatrogasci brzom reakcijom.

“Polovne su mašine, ne mogu govoriti da su neke astronomske mašine, a ovo će uticati na posao. Nije oštećena samo naša imovina, već i zid koji je u vlasništvu Paja Perovića, nije mnogo, oštećen je stiropor, jedan deo, nije tolika šteta kad nije zahvaćen ceo objekat. Želim da izrazim veliku zahvalnost vatrogascima, oni su odradili posao odlično, to je sve bilo pod kontrolom u pet minuta, sprečeno je širenje požara na jednu zgradu, drugu zgradu, na treću zgradu”, navodi suvlasnik mlekare Milovan Kadović.

Edin Kolić, komandir službe zaštite i spašavanja ističe da je brzom reakcijom službe zaštite i spašavanja sprečeno širenje požara u industrijskoj zoni, kod mlekare “Milka”.

 

 

Prema rečima Kolića velika opasnost bila je da požar ne dođe do ulja koje se nalazilo u skladištu, te je to bilo najbitnije sanirati odmah po dolasku vatrogasaca.

Nastala velika materijalna šteta

“U 21:45 primili smo poziv da je u pitanju požar na jednom od vozila u industrijskoj zoni, ispred mlekare “Milka”. Primili smo poziv od naše službe, odnosno prve ekipe koja je stigla na lice mesta da je u pitanju požar koji se širi velikom brzinom i da je zahvatio objekat. Velika je materijalna šteta, imali smo sreće da brzo reagujemo, došle su i druge ekipe velikom brzinom, sanirali smo požar, sad je sve pod kontrolom. Bilo je opasno jer jedan deo magacina sadrži specijalno ulje koje se koristi prilikom obrade tog proizvoda tog proizvoda koji oni vrše, to je bilo najbitnije da saniramo i uspeli smo u tome”, kazao je za VBP portal Edin Kolić, komandir službe zaštite i spašavanja.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading