Vladimir Putin
Foto: AP/Mikhail Tereshchenko (POOL)

Dve zemlje imaju mnogo oblasti za zajednički rad, pored energetika, tu je i industrijska saradnja, transport i logistika, istakao je Putin na sastanku, prenosi Ria novosti.

Putin je kazao da trenutni trgovinski promet još ne odgovara potencijalu koji te dve zemlje imaju.

"Rekli ste na našem prethodnom sastanku u Rusiji da je nešto više od četiri milijarde dobra cifra, ali to ne odgovara potencijalu naših mogućnosti", rekao je on.

Vladimir Putin

Mikhail Tereshchenko (POOL)

 

 

Alijev je zauzvrat istakao da Moskva i Baku, pored energetike i transporta, sarađuju i u humanitarnim i mnogim drugim oblastima i izrazio je uverenje da će Putinov dolazak biti koristan za bilateralne odnose.

"Danas, u okviru državne posete, nastavljamo našu saradnju, u suštini, započetu juče i imali smo detaljnu razmenu mišljenja o važnim pitanjima bilateralne agende i regionalne bezbednosti. Veoma sam zadovoljan nivoom interakcije između zemalja, a 'Deklaracija o savezničkoj saradnji', koju smo potpisali u februaru 2022. godine uspešno se primenjuje", rekao je predsednik Azerbejdžana.

Govoreći o rešavanju situacije između Azerbejdžana i Jermenije, Putin je istakao da je Rusija spremna da pomogne u sklapanju mirovnog sporazuma.

Vladimir Putin

Mikhail Tereshchenko (POOL)

 

 

"Ako možemo nešto da uradimo da dođemo do potpisivanja mirovnog sporazuma, da stvar dovedemo do razgraničenja, demarkacije granice, deblokiranja relevantnih oblasti u logistici i ekonomiji, onda bismo bili veoma srećni da pomognemo", rekao je Putin.

Ruski lider je dodao da će nakon posete kontaktirati jermenskog premijera Nikola Pašinjana i kazati mu o rezultatima pregovora.

Pregovori se vode u palati Zagulba, zvaničnoj rezidenciji predsednika Azerbejdžana, 40 kilometara od Bakua na obali Kaspijskog mora.

Putin je dan ranije stigao u Baku u dvodnevnu državnu posetu, gde će nakon sastanka sa delegacijom, zvaničnici potpisati paket dokumenata.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading