Sanski Most
Foto: Tanjug/AP/Društvene mreže/ilustracija

“Odoše mojih troje kolega, sa kojima sam radio, sa sekretaricom nešto manje, a s ovih dvoje sam radio od 1995.”, rekao je Nastion Kljunić, profesor hemije u Gimnaziji.

Pred Gimnazijom je bila policija, trake i vozila ubice i žrtava, ali i svedoci ubistva direktora škole Nijaza Halilovića koji je i funkcioner lokalnog SDP-a, sekretarice Nisvete Kljunić i profesorke engleskog Gordane Midžan. Profesor hemije i bivši direktor u trenutku tragedije bio je u susednoj prostoriji i čuo je pucnje.

“Valjda su oni pokrenuli protiv njega disciplinsku i on je išao ciljano, prošao je pored drugih profesora, kažu da je bilo njih pet-šest. Stajali u hodniku on je samo prošao. Ovaj mu je pedagog mešovite Meho rekao, šta ćeš ti s puškom, a ovaj mu je samo onako rekao – beži u stranu”, priča dalje Kljunić.

Iz policije će naknadno tvrditi kako je automatsko oružje s kojim je izvršen zločin ubica nosio naočigled svih.

UBICE

Društvene mreže

 

Nezvanično povod za disciplinski postupak koji se vodio protiv počinioca ovog ubistva Mehemeda Vukalića je njegovo neredovno izvršavanje radnih obaveza, često nepojavljivanje na poslu ili česti odlasci sa posla pre kraja radnog vremena.

To tvrde njegove kolege među kojima je i domar na čije radno mesto je navodno hteo počinilac trostrukog ubistva, koji se žalio na zdravstvene probleme sa kičmom zbog kojih je često bio na bolovanju.

“Direktor je njega hteo da ustroji, da je na radnom mestu, većinu radnog vremena bio je u gradu, imao je neki butik”, istakao je domar Ferid Abdić.

Sve okolnosti trebala bi tek utvrditi istraga koju sprovodi kantonalno tužilaštvo. I sam počinilac biće ispitan nakon oporavka. Nije uspio u pokušaju samoubistva, teško je ranjen, ali svestan prevezen na UKC u Banjaluci, gde je operisan.

(Kurir)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading