jakov milatović
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/Predsjednik Crne Gore

Iako je pre pola godine isključen iz Pokreta Evropa sad, Milatović se suočava sa nepremostivim problemima prilikom formiranja svog političkog subjekta. Prema nekim projekcijama, on je planirao da proces formiranja partije okonča do izbora u Podgorici kako bi ista nastupila na njima.

Međutim, kako saznajemo, Milatoviću „glavobolju“ zadaje činjenica da nema adekvatne kadrove u Podgorici zbog čega je doveden u situaciju da produži rok trajanja ad hok formiranom Pokretu za Podgoricu i to kao privesku GP URA na predstojećim izborima u Glavnom gradu.

Zbog nedostatka kvalitetnog kadra koji bi u Milatovićevo ime iznio kampanju liste sastavljene od Pokreta za Podgoricu, GP URA i Pokreta za promjene, predsednik države je prinuđen da na čelo liste istrpi Luku Rakčevića iz partije koja se iz izbora u izbori bori za goli parlamentarni status.

S obzirom da nije u mogućnosti da na čelo ove sklepane koalicije postavi adekvatan kadar iz Pokreta za Podgoricu, Milatović je odlučio da njegovo ime stoji u nazivu liste.

Tako dolazimo do paradoksalne situacije da će nosilac liste koja će u Podgorici nositi ime Jakova Milatovića biti funkcioner GP URA Luka Rakčević. Nema reči da je posredi svojevrsna i to nepristojna prevara birača od strane predsednika.

Potezom da svoje ime ustupi na korišćenje u nazivu liste, Milatović je sebe doveo u nezavidnu poziciju, jer ukoliko ista ne bude osvojila najveći broj glasova u Podgorici, onda bi predsednik države, u skladu sa demokratskim tekovinama, trebao dan nakon izbora da podnese ostavku zbog nedostatka legitimiteta.

Svojim iracionalnim politčkim potezima u minulih nekoliko meseci Milatović je sebe doveo nezavidnu poziciju. Posle 29. septembra ili će biti „pukovnik“ ili „pokojnik“.

Svakim danom sve mu se više smeši politička sudbina njegovog političkog tate – Zdravka Krivokapića koji takođe nije stigao na vreme da napravi svoj politički subjekt.

Bonus video:

 

 

Alo/Borba.me

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading