Moskva
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Šolc je probni balon koji Zapad lansira prema Rusiji, kako bi istražio mogućnost pregovora i naknadnih ustupaka. Zapad ne vidi drugi način da reši rat u Ukrajini, ali za nas je taj put neprihvatljiv. Dakle, Šolcove reči treba shvatiti kao još jedan trik", kazao je Belik za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, danas niko na Zapadu nije ozbiljno zainteresovan za pregovore o Ukrajini.

"Zapadu su potrebni ustupci Rusije po pitanju Ukrajine, a ne sami pregovori. Američke korporacije zarađuju milijarde od prodaje oružja", naveo je ruski poslanik.

Šolc

EPA-EFE/CLEMENS BILAN

 

 

Kako je istakao, moderna Evropa je vazal Amerike i ne usuđuje se da prigovori.

"Ko je na Zapadu zainteresovan za pregovore? Osim Ukrajine, niko, ali njeno mišljenje Zapadu nije važno", dodao je poslanik.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin, komentarišući na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma mogućnost pregovora sa Ukrajinom, rekao da je "potrebno tražiti forme i garancije koje bar nekako funkcionišu".

Kako je naglasio ruski predsednik, SVO u Ukrajini, koju je Rusija pokrenula 24. februara 2022, imala je za cilj "zaštitu ljudi, koji su bili izloženi zlostavljanju i genocidu kijevskog režima već osam godina".

Predsednik je naglasio da je operacija bila iznuđena mera u nedostatku drugih mogućnosti da se odgovori na novonastale bezbednosne rizike.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading