bolnica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Žena u Austriji proglašena je krivom za inficiranje svog komšije kovidom 19 2021. godine, što je njena druga osuda zbog pandemije za godinu dana, prenose lokalni mediji. Sudija je u četvrtak osudio 54-godišnjakinju na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca i novčanu kaznu od 800 evra za ubistvo iz nehata.

Žrtva, koja je takođe bila obolela od raka, umrla je od upale pluća izazvane korona virusom, prenosi austrijska novinska agencija APA. Virološki izveštaj je pokazao da se DNK virusa podudara i sa pokojnikom i sa 54-godišnjom ženom, što dokazuje da ga je okrivljena "skoro 100 odsto" prenela, rekao je veštak.

- Žao mi vas je, mislim da se ovako nešto verovatno desilo stotine puta. Ali nemate sreće što je veštak skoro sa apsolutnom sigurnošću utvrdio da je u pitanju infekcija koja je došla od vas - rekao je sudija.

Sudija je izrekao kaznu u četvrtak, a APA je izvestila da presuda još nije pravosnažna.

Žena je prošlog leta osuđena za krivično delo u vezi sa kovidom, prenela je APA. Agencija je saopštila da je osuđena na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri meseca zbog namernog ugrožavanja ljudi zaraznim bolestima, ali ona je tada oslobođena optužbe za ubistvo iz nehata.

Ove nedelje, sudija je saslušao izjave porodice pokojnika, koja je rekla da je došlo do kontakta na stepeništu između komšija 21. decembra 2001, kada je optužena već znala da ima virus. Ali ona je to negirala, rekavši da je bila previše bolesna da bi tog dana ustala iz kreveta. Takođe je rekla da veruje da ima bronhitis, koji obično dobija svake godine.

(24sedam)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading