PUTIN JAVNO OBJAVIO "Gube poštenu borbu, ne mogu da izdrže"
Foto: EPA/SERGEY GUNEEVSPUTNIK/KREMLIN / POOL

 Vladimir Putin govorio je na plenarnoj sednici Međunarodnog foruma „Ruska energetska nedelja“. 

Kako je istako Putin, istorijski gledano, glavni elementi infrastrukture globalnog energetskog tržišta bili su u rukama zapadnih zemalja: inovativna proizvodna rešenja, logistika, osiguranje snabdevanja i sistem plaćanja.

Sve što čini globalnu energetsku platformu.

Na Zapadu su verovali da mogu da uskrate pristup ovim uslugama neželjenim zemljama i istisnu ih sa tržišta, nastavio je Putin.

- Zapad ne želi konkurenciju jer ne može da se nosi sa njom, često gubi u poštenoj borbi – i pribegava diskriminaciji, predstavljajući je pod maskom imaginarne evroatlantske solidarnosti, borbe za ljudska prava itd. Ima mnogo izgovora - rekao je predsednik.

Ali na kraju, zatvaranjem pristupa svojoj platformi, Zapad je samo podstakao razvoj alternativnih rešenja, logistike, osiguranja, međunarodnih platnih sistema i tehnoloških inovacija, naveo je šef države.

Napomenuo je da se ovaj težak proces stabilno kreće napred. Danas su ove odluke gotovo nezavisne od spoljnog uticaja. Uzimajući u obzir činjenicu da su izgrađena na novoj tehnološkoj osnovi, rešenja postaju sve delotvornija, naglasio je Putin.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading