ŠAMARČINA ZA AMERIKANCE! Komandant postavio brutalan ultimatum, ambasador ima rok do ponedeljka!
EPA

Komandant odbrambenih snaga Ugande, general Muhoozi Kainerugaba, rekao je da će pokrenuti pitanje proterivanja američkog ambasadora Vilijama Popa iz zemlje ako se do ponedeljka ne izvini zbog svog "nediplomatskog ponašanja" prema republici i njenim najvišim zvaničnicima.

- Ako se aktuelni američki ambasador do ponedeljka ujutru lično ne izvini Museveniju (predsedniku Republike Ugande Joveri Kagutu Museveniju) zbog svog nediplomatskog ponašanja u našoj zemlji, zahtevaćemo da napusti Ugandu - napisao je on na društvenoj mreži Iks.

U ranijoj objavi, general je pojasnio da je do ozbiljnog sukoba sa ambasadorom došlo zbog njegovog nepoštovanja "voljenog i slavnog predsednika" i podrivanja Ustava Ugande.

Lokalno izdanje Nile Post je istaklo da nema objašnjenja o kakvom se nepoštovanju od strane diplomate govori, ali je pisalo da bi sukob moglo da bude izazvan stranim mešanjem u poslove republike. Takođe se primećuje da su generalove reči usledile nakon tekućih američkih sankcija protiv ugandskih zvaničnika zbog kako se navodi kršenja ljudskih prava, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading