POKUŠAJ UBISTVA RAMZANA KADIROVA! ČEČENSKI LIDER ZAGRMEO I OPTUŽIO RUSKOG SENATORA ZA NARUČIVANJE UBISTVA: Dokažite suprotno ili sledi osveta!
Foto: EPA/EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT


Čečenski lider Ramzan Kadirov izneo je ozbiljne optužbe na račun ruskih poslanika, tvrdeći da su pokušali da naruče njegovo ubistvo. Tokom sastanka sa čečenskim službama bezbednosti, Kadirov je imenovao senatora iz Dagestana Sulejmana Kerimova, kao i poslanike Državne dume Bekana Barahojeva i Rizvana Kurbanova. On je čak zapretio krvnom osvetom ukoliko ovi poslanici ne dokažu suprotno.

Kadirov tvrdi da postoji svedok i ljudi koji su bili umešani u pokušaj ubistva, te da su pitali za cenu izvršenja naređenja. 

Pored optužbi za pokušaj ubistva, Kadirov se takođe dotakao i pokušaja nekih snaga da daju nacionalnu boju činjenicama o pucnjavi u kancelariji kompanije Vajldberis u Moskvi. On tvrdi da su ovi pokušaji usmereni ka prikazivanju Čečena kao inicijatora sukoba, ističući da je nemoguće sukobiti čitave nacije jedne protiv drugih na svakodnevnim osnovama.

U poslovnom centru Romanov dvor u Moskvi, nedaleko od Kremlja, došlo je do tragičnog incidenta kada su telohranitelji Vladislava Bakalčuka i obezbeđenje kompanije Vajldberis razmenili vatru. Ovaj događaj je rezultirao smrću dvojice radnika obezbeđenja, što je izazvalo šok i zabrinutost u javnosti. Ovo nasilje unutar poslovnog okruženja baca svetlo na pitanje bezbednosti i konflikata koji se mogu javiti čak i na najneočekivanijim mestima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading