milan knežević
Foto: Printscreen/Youtube/Skupština Crne Gore

“Jedan broj tajkuna koji je bio blizak DPS-u, i sada je blizak, ih je uveravao da su oni napustili DPS i da su sad prišli PES-u. Mislim da je PES platio danak neiskustvu…”, rekao je između ostalog Knežević.

Knežević je kazao da je generalni sekretar Skupštine (Aleksandar Klarić) bio uključen u predlaganje loga Skupštine Crne Gore.

“Neka demantuje da nije bio uključen”, rekao je Knežević.

On je dodao i da je netačna izjava potpredsednika Skupštine Mirsada Nurkovića da je Mandić samoinicijativnmo doneo odluku i da se nije konsultovao sa ostalim poslanicima.

“To nije tačno, pred početak sednice smo bili u njegovom kabinetu na Cetinju – bili su prisutni potpredsednici Nurković, Popović, Camaj, Mandić i ja, gde je on pokazao logo i niko od prisutnih nije rekao da ima problem sa logom… I niko nije rekao da nema ništa protiv”.

Knežević je optužio Mrežu za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da “decenijama prima donacije iz SAD i jedan cent poreza nijesu platili Crnoj Gori”.

“Ovde svakodnevno nas čereče kao nedostojne obavljanja funkcije…”, rekao je lider DNP-a.

On je kazao i da je direktorica Centra za građevinsko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević “oprala pare kad je kupila poslovni prostor kod Bemaksa za 420.000”.

“Možda je Daliborka Uljarević imala neke aranžmane sa novinarima vaše kuće…”, kazao je Knežević.

Knežević je rekao da zakon o stranim agentima nije u bilo kakvoj proceduri, da nije upućen Skupštini Crne Gore, te da nije ni predložen

“I ne znam zašto je bila takva histerija od dela nevladinih organizacija. Pokušaj da se ovo naše saopštenje za javnost dovede u vezu sa nekim Putinovim zakonom, nema blage veze…”, kazao je Knežević.

Dodao je da se od “7.000 NVO samo osam oglasilo”.

“Tih osam NVO je dobilo do sada jedno 100 miliona dolara od ražnih fondacija”.

Bonus video: 

https://player.target-video.com/previews/index/1823284/37042/

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading