ERDOGAN ZAGRMEO! "Izrael sanja o Anadoliji, Turska sledeća meta!"
Foto: Alo/shutterstock


Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan istakao je da se agresija Izraela "više ne može ignorisati" i naglasio da Ankara "pažljivo prati" svaki potez Tel Aviva. On je novinarima u avionu nakon posete Srbiji i Albaniji izjavio da sa turskom obaveštajnom agencijom drže pod kontrolom sve korake koje je Izrael preduzeo i koje bi mogao da preduzme protiv Turske.

Erdogan je takođe naglasio da "Izrael, ne samo da ugrožava stabilnost Palestine i Libana, već i da pokušava da proširi sukob na okolni region". On je poručio da će genocid u Pojasu Gaze, koji se trenutno dešava "pred očima celog sveta", zauzeti svoje mesto među "istorijskim sramotama čovečanstva" i istakao da je Izrael najdirektnija pretnja regionalnom i svetskom miru.

Erdoganova upozorenja i poruke Izraelu

Turski predsednik je upozorio da "snovi Netanjahua i njegove bande pretvoriće se u noćne more" te da će Palestina biti slobodna, a Liban će ostati slobodan. On je istakao da oni koji podržavaju cionističku terorističku organizaciju zvanu Izrael nosiće obeležja te sramote generacijama. Erdogan je takođe izjavio da "postoji mogućnost da bi sledeća meta izraelskih napada, posle Pojasa Gaze i Libana, mogla da bude Turska", ocenivši da vlada izraelskog premijera Benjamina Netanjahua sanja o Anadolskom poluostrvu i da je više puta otkrivala svoje namere.

Erdogan je naglasio da se genocid u Pojasu Gaze trenutno dešava "pred očima celog sveta" i da će zauzeti svoje mesto među "istorijskim sramotama čovečanstva". Takođe, istakao je da "oni koji su zaduženi za očuvanje svetskog mira moraju da stave tačku na tu pretnju". Erdogan je izrazio zabrinutost zbog mogućnosti da bi Turska mogla biti sledeća meta izraelskih napada, ocenivši da svaki događaj od 7. oktobra 2023. povećava veličinu te pretnje.

Turski predsednik je istakao da Izrael ne samo ugrožava stabilnost Palestine i Libana, već i pokušava da proširi sukob na okolni region. On je naglasio da Ankara "pažljivo prati" svaki potez Tel Aviva, te da sa turskom obaveštajnom agencijom drže pod kontrolom sve korake koje je Izrael preduzeo i koje bi mogao da preduzme protiv Turske.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading