Rat na frontu
Foto: Alo/Shutterstock

To znači da posle slanja 18 tenkova tipa Leopard 2 više neće biti novih isporuka, iako Bundesver ima oko 300 takvih tenkova, preneo je ukrajinski medij Unian.

Isti planovi se odnose i na druge tipove opreme kao što su pešadijska borbena vozila, oklopni transporteri i samohodne haubice.

“Nemačko ministarstvo odbrane ne veruje da će Ukrajina biti sposobna da pokrene kontraofanzivu u bliskoj budućnosti kako bi oslobodila svoje teritorije”, dodaje se u tekstu nemačkog lista.

Zelenski je tokom svoje turneje po Evropi izneo “Plan pobede” i dva glavna zahteva, uključujući one upućene nemačkom kancelaru Olafu Šolcu.

Prvi zahtev se odnosi na dozvolu da koristi zapadno oružje protiv strateških ciljeva u Rusiji za šta je Ukrajini potrebno još isporuka oružja dugog dometa, kao što su sistemi Storm šedou iz Velike Britanije, francuski Skalp EG i nemački Taurus.

Drugi zahtev se odnosi na ubrzanje procedure za prijem u NATO, prenosi Unian.

Ovi zahtevi u Berlinu nisu dočekani sa entuzijazmom, pri čemu ih Šolc nije jasno odbio, ali nije dao ni pozitivan odgovor, prenosi Unian pisanje Bilda.

Tanjug

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading