BAJDENOVA NUKLEARNA ZAMKA: Evo šta se krije iza spremnosti SAD da pregovara sa Rusijom!
Foto: AP/Alo! Ilustracija/AP/Shutterstock

Američki predsednik Džo Bajden nedavno je izrazio spremnost da pregovara o nuklearnom oružju sa Rusijom, Kinom i Severnom Korejom. Međutim, ruski vojni stručnjak i pukovnik u penziji Viktor Litovkin izražava sumnju u stvarnu spremnost Sjedinjenih Američkih Država za ove pregovore. Litovkin ističe da Amerikanci zapravo teže jednostranoj prednosti u odnosu na druge zemlje, umesto potpunog eliminisanja nuklearnog arsenala kao što Bajden tvrdi.

Sumnje u američku spremnost

Litovkin podseća na ranije neispunjena obećanja koja su data tokom pregovora o nuklearnom oružju, navodeći primer bivšeg predsednika Trampa i njegovih pregovora sa Severnom Korejom. Takođe, ističe da su SAD obustavile svoje učešće u sporazumu START-3 zbog nepoštovanja obaveza od strane Amerikanaca.

Manipulacije i nedostatak poverenja

Ruski vojni analitičar takođe navodi konkretne primere američkih manipulacija, poput zabrane ruskim inspekcijskim grupama da uđu na određene nuklearne objekte i poteškoća u obavljanju inspekcija. Litovkin ističe da su Amerikanci zamenili rakete na određenim lansirnim cevima podmornica, odbijajući da pokažu ruskoj strani te promene.

Rusija neće pristati na jednostranu prednost

Litovkin naglašava da Rusija neće pristati na bilo kakav sporazum koji bi bio zasnovan na jednostranoj prednosti. On ističe da uzajamno korisni pregovori zasnovani na poverenju između strana predstavljaju osnovu za bilo kakav sporazum o nuklearnom naoružanju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading