Iranska vojska
Foto: Shutterstock/Shutterstock

"Ako napravite grešku i napadnete naše mete u regionu ili Iranu, zadaćemo vam bolan udarac", poručio je Salami, nakon što je Izrael najavio da će odgovoriti na iranski raketni napad od 1. oktobra.

Naglasio je i da napredni sistem protivvazdušne odbrane koji su SAD postavile u Izraelu neće sprečiti iransku odmazdu, prenela je Al Džazira.

Iran je tokom napada na izrael ispalio skoro 200 balističkih projektila.

Izrael ima spreman plan za odgovor na napad koji je Iran 1. oktobra izveo na tu zemlju, javio je juče CNN pozivajući se na dobro upućen izvor.

CNN je, kako navodi, zatražio komentar od izraelskog Ministarstva odbrane, ali ne iznosi više detalja s tim u vezi. Izraelski zvaničnici, uključujući premijera Benjamina Netanjahua, uveravaju SAD da će protivudar na Iran biti ograničen na vojne mete, a ne na naftna ili nuklearna postrojenja, navodi neimenovani izvor.

Iran je lansirao desetine raketa u pravcu Izraela u znak odmazde za ubistvo lidera libanske grupe Hezbolah, Hasana Nasralaha, političkog lidera Hamasa, Ismaila Hanijeha, i drugih lidera, a Netanjahu je obećao da će Iran "platiti" za taj napad.

Iranska Revolucionarna garda (IRCG) pozvala je povodom godišnjice bombardovanja bolnice Al Ahli u gradu Gaza od strane Izraela, sve muslimanske zemlje da se ujedine protiv Izraela i iskoriste sva raspoloživa sredstva da okončaju nasilje nad muslimanima.

IRCG je u saopštenju naveo da je napad na bolnicu predstavljao ''prekretnicu u zločinima Izraela'', koji je pokazao nebrigu za ljudske živote, uključujući živote žena i dece, prenosi Irna.

Garda je takođe uputila kritike na račun međunarodnih organizacija za ljudska prava, navodeći da su se izraelski napadi proširili van Pojasa Gaze, uključujući i na Liban, zbog apatije takvih agencija.

''Izraelski saveznici, posebno Sjedinjene Države, koje mu obezbeđuju smrtonosno oružje i političku podršku, ohrabrili su cionistički režim da masakrira narod Gaze i Libana'', navodi se u saopštenju.

IRGC je ponovio podršku pravu palestinskog naroda na samoopredeljenje i oslobođenje od okupacije. Iranska garda je takođe obećala dalju podršku ''pokretu otpora'', uključujući Hamas i Hezbolah, i pozvala muslimanske nacije da se ujedine u okončanju patnji muslimana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading