ruski napad MLRS Grad
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Nastavljaju se sukobi širom ukrajinskog fronta – najveće borbe vođene su u Donjeckom, Hersonskom, Nikolajevskom i Dnjepropetrovskom regionu, gde je poginulo više osoba, a ranjeno na desetine civila.

Načelnik Harkovske oblasti naredio je evakuaciju civila iz Kupjanska i okolnih naselja zato što vojska u tom rejonu Ukrajincima više ne može više da garantuje bezbednost.

Ruske trupe su prethodnog dana odbile devet kontraofanziva Vojske Ukrajine u području koje smatraju "zonom specijalne operacije" u Ukrajini i, kako tvrde, tu pripremaju nove akcije.

BLOG UŽIVO: 

Ruska avijacija bombarduje jedinice Oružanih snaga Ukrajine u Časiv Jaru (VIDEO)

 

 

ZELENSKI SEBI POTPISAO SMRTNU PRESUDU? Predstavio svoj "plan pobede" - tri tačke su TAJNE

Snage PVO oborile su 51 od 136 bespilotnih letelica koje je lansirala Rusija

"Neprijatelj je noću napao Donjecku oblast protivvazdušnom vođenom raketom S-300/400, vođenom vazdušnom raketom Kh-59 u oblasti Černigova, kao i 136 dronova. Vazdušni ciljevi su uništeni u Sumskoj, Čerkaskoj, Kirovogradskoj, Ternopoljskoj, Hersonskoj, Harkovskoj, Žitomirskoj, Donjeckoj, Dnjepropetrovskoj, Nikolajevskoj, Kijevskoj, Poltavskoj, Černigovskoj i Černjivskoj oblasti. Zbog aktivnih protivmera EV, 60 ruskih dronova je izgubljeno na lokaciji. Još 2 - okrenuo nazad u pravcu Ruske Federacije. Više od 20 bespilotnih letelica i dalje se nalazi u vazdušnom prostoru Ukrajine", navodi ukrajinska vojska. 

Sirski: Britanici rade na ukrajinskom planu pobede

Komandant ukrajinskih oružanih snaga general Oleksandr Sirski, nakon telefonskog razgovora sa britanskim ministrom odbrane Tonijem Radakinom, izjavio je da Velika Britanija radi na sopstvenim predlozima za sprovođenje ukrajinskog "plana pobede" .

 

Serija napada na Kijev, lansirano skoro 140 dronova na Ukrajinu

Rusija je tokom noći pokrenula seriju napada bespilotnim letelicama i raketama na Kijev i druge ukrajinske gradove, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Usled napada. izbio je veliki požar u industrijskom postrojenju u Ternopoljskoj oblasti, dodaju u saopštenju.

 

EK će obezbediti tri miliona evra podrške nuklearnoj bezbednost Ukrajine

Evropska komisija će obezbediti tri miliona evra za rad posmatračkih misija IAEA u nuklearnim elektranama Ukrajine, koje se mogu koristiti za misije na podstanicama koje su kritične za obezbeđivanje rada nuklearnih elektrana.

Sredstva će biti dodeljena u okviru Evropskog instrumenta za međunarodnu saradnju u oblasti nuklearne bezbednosti, saopštila je evropska komesarka za energetiku Kadri Simson tokom sastanka Saveta ministara EU u Luksemburgu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading