Putin i nato
Foto: EPA/EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/Shutterstock


Predsednik Rusije, Vladimir Putin, održao je sastanak sa predstavnicima vodećih medija zemalja članica BRIKS-a kako bi razgovarao o aktuelnim temama pred nadolazeći samit BRIKS-a koji će se održati u Kazanju od 22. do 24. oktobra. Putin je istakao da Rusija ne teži preuređenju svetskog poretka, ali da priznaje prirodne procese koji dovode do pojave novih centara moći.

Ruski predsednik je posebno istakao situaciju u Ukrajini, naglašavajući da je kriza započela 2014. godine, nakon podrške Zapada prevratu u Kijevu. Putin je istakao da je rat u Ukrajini posledica akcija Zapada, a ne unutrašnjih faktora u samoj zemlji. Ova perspektiva pruža uvid u Putinovu percepciju događaja u Ukrajini i ulogu koju je Zapad imao u njihovom razvoju.

"Rusija ne želi da preuredi svet, ali pojava novih centara moći je prirodan proces, naveo je on. Promene u svetu su počele od ukrajinske krize a Rusija nastoji da im doprinese.Govoreći o Ukrajini, ruski predsednik je naglasio da je do krize doveo Zapad, kao i da je rat počeo 2014. godine.
"Rat u Ukrajini je počeo 2014. godine kada je Zapad, sa SAD na čelu, podržao prevrat u Kijevu", rekao je Putin.

Budućnost samita BRIKS: Očekivanja i ciljevi

Očekivanja od nadolazećeg samita BRIKS-a takođe su tema koja je privukla pažnju na sastanku sa medijima. Putin je istakao da se nada da će samit doneti korisne rezultate i doprineti jačanju saradnje među članicama, kao i uticaju BRIKS-a na međunarodnu scenu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading