Beba
Foto: Shutterstock/Ilustracija

 Otac, identifikovan kao RA, uhapšen je nakon što je njegova supruga saznala da je prodao njihovo dete na Fejsbuku bez njenog znanja. Ovaj 36-godišnjak, koji je zavistan od kockanja, dobio je svega 15 miliona indonežanskih rupija, što iznosi oko 900 evra, koje je odmah iskoristio za plaćanje svojih dugova od klađenja.

Kada se supruga vratila u njihovu kuću u Tangerangu, u zapadnoj Džakarti, suočila je RA s pitanjem gde se nalazi beba. Nakon pritiska, on je konačno priznao da je prodao dete. Zain Dvi Nugroho, šef policije Tangeranga, izjavio je da je žena potom prijavila svog muža policiji, gde je on priznao krivicu.

RA je priznao da je bebu prodao kako bi se rešio rastućih dugova, ali je novac brzo potrošio na online kockanje. Indonežanska komisija za zaštitu dece (KPAI) izrazila je zabrinutost zbog njegovih aktivnosti, ističući da se radi o ozbiljnom krivičnom delu koje država pokušava da iskoreniti.

RA je stupio u kontakt sa dvoje ljudi, identifikovanih kao MI i MO, koji su izrazili interesovanje za kupovinu deteta putem Fejsbuka. Zajedno s RA, i oni su uhapšeni zbog sumnje da su deo šire mreže trgovine ljudima.

 Policija nastavlja istragu o potencijalnoj umešanosti u veću mrežu trgovine ljudima.

BONUS VIDEO

@alo_portal Da možete da jedete samo jednu hranu do kraja života, šta biste izabrali? #alo #alodnevnenovine #fypシ゚ #fypシ゚viraltiktok #fypシ゚viral #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading