Krasnopolj
Foto: Printscreen/printskrin/Jutjub


Ruska vojska je implementirala napredne artiljerijske sisteme koji su promenili tok borbe na frontu. Pukovnik Oleg Faličev ističe da su novi artiljerijski sistemi omogućili ruskim snagama da se taktički prilagode novim uslovima na bojištu, nadmašujući prethodnu superiornost NATO opreme.

Jedan od ključnih primera je samohodni top "Malva", kalibra 152 mm, koji je nedavno postavljen na frontu u pravcu Harkova. Ovaj top, težak između 30 i 32 tone, ima borbeni domet od 24 kilometra, a uz pametni projektil "Krasnopolj" može gađati ciljeve na udaljenosti od čak 40 kilometara. Ova kombinacija omogućava ruskim snagama da budu mobilnije i manje ranjive na protivnapade.


Pored "Malve", ističe se i samohodna puška "Koalicija-S", koja može pogađati ciljeve na udaljenostima do 80 kilometara. Faličev naglašava da ova oružja omogućavaju značajnu prednost na bojnom polju, pružajući mogućnost preciznih udara na udaljene ciljeve, što je ključno u modernom ratovanju.

Modernizacija ruske vojske

Razvoj ovih sistema deo je šireg plana modernizacije ruske vojske, započetog 2010. godine, koji je uključivao uvođenje naprednih tehnologija u artiljeriju. Ovi sistemi su dizajnirani da budu prilagodljivi i efektivni u svim vrstama sukoba, omogućavajući ruskim snagama da se suoče sa sve naprednijim pretnjama koje dolaze sa Zapada.

Zahvaljujući ovim naprednim sistemima, ruska artiljerija sada je u poziciji da preuzme inicijativu na bojištu. Situacija na frontu se drastično promenila, a ruske snage su postale dominantne na polju artiljerije, omogućavajući im da postignu strateške ciljeve sa većom efikasnošću nego ikada pre.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading