zastava
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova donelo je odluku da zatvori ruski konzulat u Poznanju, zbog nedavnih pokušaja sabotaže u Poljskoj, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski.

On je naveo da je tužilaštvo iznelo snažne dokaze da je u Poljskoj bilo pokušaja sabotaže, iza čega stoje strane obaveštajne službe i da ima informacije da Rusija stoji iza sabotaža u Poljskoj i savezničkim zemljama.

"Zbog toga sam odlučio da povučem saglasnost za rad konzulata Ruske Federacije u Poznanju. Osoblje konzulata će se smatrati nepoželjnim licima u Republici Poljskoj", rekao je on na brifingu za novinare, prenosi agencija PAP.

Sikorski je zahtevao prekid hibridnog rata protiv Poljske i njenih saveznika.

"U slučaju nastavka, zadržavamo pravo da preduzmemo dalje odlučne akcije", upozorio je poljski ministar, prenosi Tanjug.

Poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski rekao je da ne isključuje proterivanje ruskog ambasadora.

-  Da smo mi proterali ambasadora, oni (ruska strana – prim. aut.) bi isto uradili.  Do ovoga još nije došlo, ali ako se akti sabotaže nastave, to se ne može isključiti rekao je Sikorski, prenosi RIA.

Nakon najave povlačenja saglasnosti na rad ruskog konzulata u Poznanju, zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je za RIA Novosti da će ruska strana dati „bolan odgovor“ na ovo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading